Slika nije pronađena
Tinejdžerske godine posebno su razdoblje tvog života, dolazi do promjene hormona, imaš česte promjene raspoloženja, poznate su ti nesretne ljubavi i muče te školske brige.

Ali to je nešto što muči baš svakog tipičnog tinejdžera. Izdvojili smo čak 15 bizarnih stvari koje rade BAŠ SVI tinejdžeri, ali oni to nikad ne bi priznali.
1. Osjećaju se nesigurno
Nesigurnost i manjak samopouzdanja sasvim su normalna stvar za sve tinejdžere. U pubertetu je jako teško prihvatiti samog sebe onakvim kakav jesi, uvijek imaš nekih nesigurnosti i to je nešto što te muči u tvojim teen danima. Ne brini, nisi jedini koji se tako osjeća - svaki tinejdžer prolazi kroz ove muke.

2. Lažu, i to stalno

Budi iskren prema sebi i priznaj - lažeš, i to često. Bilo da lažeš profesoru oko zadaće koju (nisi) zaboravio napisati ili mami zašto si opet došao prekasno doma za vikend, normalno je da redovito lažeš oko nekih stvari koje ti se u životu događaju. Sve je okej, ovo rade svi teensi.
3. Tračaju svoje frendove
Ogovaranje i tračanje loša je navika, ali ju svi mi ponekad imamo.

via GIPHY


4. Društvene mreže su im sve na svijetu

Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat... Društvene mrežen sastavni su dio života (skoro) svakog tinejdžera, a na njima provode sate i sate.
5. Zaljubljeni su u više ljudi istovremeno
Sigurno se i tebi dogodilo da u isto vrijeme budeš zaljubljen u dvije cure, ako ne i više. To je u teen godinama sasvim normalna pojava i zbog toga se ne moraš osjećati loše ni zbunjeno.
6. Plaču zbog nesretne ljubavi
Da, čak su i teen dečki barem jednom plakali zbog neuzvraćene ljubavi, a za cure ne moramo ni govoriti. Plakanje zbog nesretne ljubavi sasvim je okej i ljudski, a to će ti se vrlo vjerojatno događati i kad odrasteš.

via GIPHY


7. Nikad ne uče na vrijeme

I dok samo rijetki tinejdžeri svako gradivo nauče na vrijeme, puno je više onih koji su kampanjci, a omiljeno vrijeme za učenje im je noć prije testa.
8. Prepisuju za vrijeme testa
Tko od nas barem jednom nije prepisivao pod testom?!

via GIPHY


9. Rade gluposti

Ne kaže se uzalud: 'mladost - ludost.' U tinejdžerskim godinama rradit ćeš svakakve gluposti koje će često ispasti totalni fail. I to je sasvim okej.
10. Svađaju se s roditeljima
Roditelji i tinejdžeri jako se teško razumiju, pogotovo ako si i ti jedan od one djece koja slabo sluša svoje starce. Svađanje s roditeljima normalna je stvar i ne postoji tinejdžer koji se barem jednom tjedno ne posvađa sa svojim roditeljima, i to uglavnom zbog najobičnije gluposti!

via GIPHY


11. Glume da su bolesni samo da ne moraju u školu

U školi te čeka test za koji se nisi spremio ili ti se samo ne da na tjelesni? Svi smo mi (i to nekoliko puta) izmislili da smo bolesni da ne bi morali u školu.
12. Stalno su na svojim mobitelima
Tinejdžeri i njihovi mobiteli - neraskidiva veza koja traje već dugo. I ti si sigurno stalno na mobitelu, surfaš, skrolaš, stalkaš i sve ostalo što se redovito radi na svojim smartphonima.
13. Failaju sa šminkom
Ovdje ipak ciljamo na tinejdžerke koje u svojim pubertetskim godinama često znaju eksperimentirati s make up-om i usput se totalno blamirati.

via GIPHY


14. Oblače najčudnije modne kombinacije

Osim čudnih make up trendova, tinejdžerke će oblačiti totalno čudne modne kombinacije koje drugima jednostavno neće biti jasne.
15. Imaju zablude o prvom seksu
Mnogi tinejdžeri su u zabludama oko prvog seksa pa tako misle da prvi seks uvijek boli, da se kod cura uvijek javlja krvarenje ili da prvi seks uvijek ostane u najljepšem sjećanju. S godinama ćeš skužiti da to NIJE istina.
Foto: Unsplash/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Recite nam da smo u krivu – 10 stvari koje sve cure rade s BFF, iako im je bed priznati

OMG Girly stvari koje dečki obožavaju (iako to možda neće uvijek priznati)

Šutnja je zlato? Stvari koje baš nijedan tinejdžer neće priznati svojim starcima

ljubav zanimljivosti tinejdžeri

Još vijesti