Slika nije pronađena

Svi profesori međusobno se razlikuju i imaju svoj vlastiti stil te način predavanja. S obzirom na to, donosimo ti 12 tipova profesora koje ćeš sigurno sresti u srednjoj školi.


1. Profesor kojeg se svi boje
I dok ti neki drugi profesori popuštaju kad nemaš zadaću ili ti oproste jedan bod koji ti za bolju ocjenu nedostaje u testu, kod ovog profača to ti neće uspjeti. On je profesor kojeg se svi boje, poznat je po svojoj strogoći, a većina učenika nikako ga ne voli. On je jedan od rijetkih koji svaki sat provodi uz red, rad i disciplinu.

via GIPHY


2. Zabavni profesor
Njemu je najvažnije da u razredu uvijek bude šale i smijeha, a misli da se uz zabavu najbolje može učiti. Ovog profača obožavaju vi učenici jer kod njega nema vike, galame i pretjerane strogoće. Od učenika očekuje poštovanje, a kod davanja ocjena je uvijek blag. Više glumi frenda nego profesora, a upravo je to ono što je učenicima najbolje od svega.

3. Profesor koji misli da je njegov predmet najvažniji
Iako imaš još hrpu drugih predmeta, ovaj profač misli da je njegov najvažniji i obavezno ti redovito zadaje hrpu domaće zadaće. On ne kuži da postoje i drugi predmeti kojima bi isto tako trebao posvetiti pažnju i odvojiti vrijeme za učenje.

via GIPHY


4. Profesor koji mrzi prepisivanje
Na satovima ovog profača prepisivanje je strogo zabranjeno, a svaki put kad uhvati nekoga u prepisivanju, slijedi oduzimanje testa i negativna ocjena. Na njegovim predmetima prepisuju samo oni najhrabriji, ali i njih najčešće uhvati na djelu.

5. Profesor koji je uvijek pod stresom
Njemu je stres srednje ime i nikad ga ne možeš vidjeti ttly opuštenog. Viče bez ikakvog razloga i stresira se zbog najvećih gluposti, a usput stresira i sve učenike u razredu.

6. Mladi nadobudni profesor
On je tek završio faks i počeo predavati, a to je glavni razlog zašto je totalno nadobudan oko gradiva. Kod njega sve mora biti po pravilima, iako mu to teško ide od ruke jer nema autoriteta. Učenici ga uglavnom ne doživljavaju ozbiljno.

via GIPHY


7. Strog, ali pravedan profesor
Kod njega na testu treba znati BAŠ SVE, od riječi do riječi - baš onako kako 'piše u knjizi'. Iako je strog, ovaj profač je uvijek pravedan i nikad ti neće dati lošu ocjenu ako ju zaista nisi zaslužio.

8. Preuzbuđeni profesor
On od ranog jutra ne može zašutjeti, a toliko je uzbuđen oko svog predmeta i predavanja u školi da ga čak i test veseli. Nakon nekog vremena njegovo ponašanje postane užasno naporno, pogotovo kad se uzbuđuje oko stvari koje su ttly glupe i dosadne.

via GIPHY


9. Profesor koji 'zna sve'
On je najpametniji, sve zna i nema šanse da on ikad pogriješi. Ako slučajno otkriješ da je u nečemu pogriješio ili ga (nemoj, molim te) pokušaš ispraviti, on će ti to zamjeriti do kraja srednje škole.

10. Seksi profesor
Na njegovim satovima nema šanse da se skoncentriraš jer je prezgodan. Za razliku od ostalih fosila profesora, ovaj doslovno 'liči na nešto' i to ti može stvarati velike probleme pod satom ili testom.

via GIPHY


11. Profesor koji misli da je zabavan, ali ustvari nije
Njegove fore smiješne su samo njemu, iako on misli da je prava faca među svim profesorima. Njegovi vicevi nisu urnebesni, nego ttly bezvezni i baš nikoga, nikad ne mogu nasmijati. Ovaj profač živi u uvjerenju da je veseljak, a ustvari je totalni smor i dosadnjaković.

12. Profesor 'u godinama'
On je pred vratima mirovine, ali se još uvijek ne da iz škole. Često je zaboravljiv, skoro pa više i ne čuje, ali i dalje želi predavati. Dobra je stvar što često zaboravi zadati domaću zadaću ili skužiti da mu na satu nedostaje pola učenika.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Rasturi na svakom testu – 8 provjerenih trikova koji će ti donijeti bolje ocjene

Srednjoškolci poručili ministrici kakvo obrazovanje žele – slažete li se s njima? ANKETA

Razmišljaš o studiju u inozemstvu? Ako se prepoznaješ u ovim znakovima, bježi van iz Hrvatske

Škola profesori zanimljivosti

Još vijesti