Slika nije pronađena
Kašnjenje je nešto što nam je svima mrsko – osim onima koji kasne. Vrijeme utrošeno na čekanje nekoga je definitivno vrijeme koje smo mogli provesti radeći nešto korisno, ili barem korisnije od čekanja.

Osobe koje kasne se ne daju popraviti – možeš im kupiti sat, slati im poruke kako bi se trebali ići spremati, ali nikada to ne upali. Na kraju, oni uvijek zakasne. Ako imaš sreće, čekaš ih samo par minuta, u suprotnom se to zna odužiti, pa ti onda stvarno bude puna kapa njih i njihovog kašnjenja.

Nažalost, novo istraživanje je pokazalo kako su ljudi koji kasne upravo oni koji imaju manji rizik od srčanih bolesti i oni koji bi potencijalno mogli biti uspješniji u poslu!
Ako malo razmisliš, to ima smisla. Osobe koje kasne u većini slučajeva kasne zato što ili su jako optimistične, pa misle kako će stići napraviti više stvari nego što zaista stignu, ili zato što su opušteni i žive bez stresa, pa ne osjećaju pritisak da moraju biti negdje na vrijeme.

via GIPHY


Optimizam uvijek pomaže da nam život bude ljepši, ali i zdraviji. Nedavno je medicinsko istraživanje na Harvardu pokazalo kako optimizam u ranoj životnoj dobi dokazano donosi nižu stopu smrti i bolje zdravlje između 15 i 40 godina.

Također, velika je šansa da ako netko kasni, da je ta osoba ustvari perfekcionist. Vrlo često se dogodi da netko kasni zato što jednostavno ne može izaći iz kuće, a da ona nije u savršenom stanju: poslagano rublje, čist pod i izglancana kuhinja. Nas koji čekamo ne bi moglo više boljeti briga za to, ali njima je to jednostavno prioritet. Ne postoji opcija u kojoj oni izađu iz kuće, a da sve nije u savršenom redu!

Perfekcionizam je tako jedna od željenih osobina kod radnika, zato što su oni prvi ti koji bi mogli ostati dulje na poslu, iako im nije plaćeno, samo kako bi završili započeto! Definitivno nešto što bi svaki poslodavac volio imati...

Na kraju krajeva, ne radi se o nečemu što oni svjesno rade, već jednostavno imaju drugačiji osjećaj za vrijeme. Najbolji dokaz za to jest istraživanje koje je pokazalo da postoje dvije vrste ljudi: oni ambiciozni i oni opušteni, kreativni. Nakon što je prošla minuta, svi su bili upitani koliko je vremena prošlo, oni ambiciozni su rekli kako je prošlo tek 58 sekundi, dok su ovi drugi rekli da je prošlo 77 sekundi.

via GIPHY


Nadamo se da ćeš nakon ovoga ipak imati malo više razumijevanja za svoje prijatelje/ice koji uvijek kasne – no nemoj tolerirati previše kašnjenja... A vi koji kasnite, nemojte se previše opustiti – nije vam ovo nikakva isprika!

Foto: Giphy/Pixabay

A.Š.

Pročitaj još:

Vraća se u modu – zaboravljeni MUST HAVE modni dodatak za frendicu koja uvijek kasni!

SAY WHAT Za markiranje ili kašnjenje na sat starci će plaćati kaznu!

Ako ti jednom zatreba informacija: Harry Styles ne voli kašnjenje, Justin Bieber uggsice

kašnjenje Istraživanje posao druženje ekipa

Još vijesti