Slika nije pronađena

Znanost je dokazala da su oni koji slijede svoju dnevnu rutinu i dovoljno spavaju najuspješniji i najproduktivniji – oni se uvijek bude u isto vrijeme, imaju striktan raspored obaveza i uobičajene rituale koje obavljaju tijekom dana i idu spavati svaki dan u isto vrijeme. U koje ti vrijeme obično liježeš?

1. Između 20 i 22 sata – ti si jutarnji tip i tebi su zdravlje i obavljanje obaveza na prvom mjestu. Iako ovo možda zvuči kao ograničavajući faktor, ti se stigneš i zabaviti i opustiti tijekom dana. Uostalom, najbolje se zabavljaš s bliskim prijateljima, obitelji i na sportskim aktivnostima, a i u školi rasturaš! No, ponekad se opusti i upusti u neke nove avanture – ne mora sve uvijek biti planirano!

via GIPHY2. Između 22 sata i ponoći – sigurni smo da je većina nas taj tip osobe i za sve nas imamo dobre vijesti! Ti su ljudi pametni, pouzdani, dobronamjerni i savjesni, ali ponekad si dozvoljavaju i dozu zabave. Da bi sve u danu obavili na vrijeme i kako treba, treba im mali poguranac iliti 'udarac u guzicu' jer njihovi prioriteti nisu baš uvijek jasni.


3. Između ponoći i 2 sata – oni su noćne ptice i nezamislivo im je da njima najbolji dio dana prespavaju. Kreativni su, uvijek razmišljaju van okvira i neumorni. Oni su mentalno nemirni i često su upleteni u (pre)više društvenih aktivnosti pa noću razmišljaju i promišljaju. Rođeni su istraživači i teško pronalaze sreću, ali ako uspiju dovoljno spavati, mogu postići balans i stabilnost u svojem životu.


4. Između 2 i 4 sata

– to su pravi buntovnici neprilagođeni svemu što se smatra društvenom normom. Nema ih puno – rijetko tko ide ovako kasno spavati na dnevnoj bazi. Oni su prije svega slobodoumni i ne žele igrati po tuđim pravilima. Jednog dana bit će samozaposleni jer pomisao na šefa ne podnose. Često propuštaju dobre prilike zbog tog stava, ali njima jednostavno ne možemo ništa – oni sugestije ne slušaju, a uz to su i temperamentni.


Foto: Pexels/Giphy

M.Z.


Pročitajte još:

Pazi kako ćeš se leći u krevet - najgore i najbolje poze za spavanje

Idealno za praznike - što dulje spavamo to smo zdraviji i mršaviji

[KVIZ] Kakva si spavalica – koliko si slična ekipi oko sebe?

Spavanje vrijeme sati navika tip osobe

Još vijesti