Slika nije pronađena

Prije nekoliko dana ovaj je lanac brze prehrane izazvao medijski linč i linč javnosti. Naime, iz svog su restorana otjerali djevojčicu koja se oporavljala od napada opasnih pasa zbog kojeg je ostala bez oka te zaradila gadne ožiljke po licu i tijelu.

Valjda su iz uprave KFC-a pomislili da će ostalim posjetiteljima pogled na ovu djevojčicu – uništiti apetit. Zbog toga je jedan zaposlenik zamolio djevojčicu da izađe iz restorana jer je navodno uznemiravala druge kupce.

3-godišnja Victoria Wilcher preživjela je napad 3 pitbulla prošlog mjeseca zbog čega je zadobila ozljede po licu i tijelu te mora nositi povez preko jednog oka kojeg je u okršaju s psima izgubila. S bakom je otišla u KFC u Jacksonu u Mississippiju nakon posjete doktoru, ali zaposlenik ih je zamolio da izađu van.

Taj je incident izazvao buru reakcija javnosti i medija, a stotine tisuća ljudi apelirali su da se čitavi lanac brze prehrane KFC bojkotira do daljnjega zbog ovog sramotnog tretmana koji su pružili malenoj Victoriji.

KFC se ubrzo ispričao i pokrenuo istragu, a donirat će i 30 tisuća dolara kako bi pomogao Victorijinoj obitelji platiti račune za liječenje.

Victorijina baka Kelly izjavila je kako je cijelo iskustvo bilo traumatično i ponižavajuće za malu unučicu: “Naručila sam veliki slatki čaj, a ona pire-krumpir i umak jer je bila gladna. U to se vrijeme hranila preko cjevčice, ali mislila sam da će krumpire moći progutati. Samo su nam rekli ‘Moramo vas zamoliti da odete jer njeno lice uznemirava naše mušterije’. Victorija je potpuno razumjela sve što su rekli.

Plakala je cijelim putem kući, kaže baka. “Morat će proći kroz mnogo operacija, a više se ne želi gledati u ogledalo. Kada idemo u dućan, ne želi izlaziti iz auta. Ima 3 godine i srami se zbog svog izgleda. Stid ju je i mrzim što je tako jer ne se ne bi trebala sramiti. Nije ona kriva za to.”

 

Malenu Victoriju možete podržati na njenoj Facebook stranici koju je pokrenula njena obitelj.

Što vi mislite, jesu li smjeli ovako postupiti? Biste li vi zbog ovoga bojkotirali Kentucky Fried Chicken?

L.B./izvor: Popdust

foto: Facebook

victoria wilcher KFC bojkot

Još vijesti