Slika nije pronađena

Pojava društvenih mreža uvelike je izmjenila odrastanje i djetinjstvo, ali neke se stvari nikada neće promijeniti: neugodnosti koje roditelji ponekad stvaraju svojoj djeci!

Sve veći broj mama i tata otvaraju profile na Facebooku kako bi održavali kontakt s rodbinom i kolegama, ali se na taj način 'opasno' približavaju 'društvenom prostoru' svoje djece. Čak 30% tinejdžera u Britaniji priznalo je da su ih roditelji na neki način 'osramotili' na fejsu; objava 'slatke' fotke iz djetinjstva ili pisanje nečega što nije za tuđe oči na zid stvari su koje su se dogodile mnogima.


Upravo zbog toga je trećina tinejdžera odlučila blokirati ili obrisati svoje roditelje s liste prijatelja.

Istraživanje je pokazalo da se mame puno bolje snalaze na društvenim mrežama; one uglavnom znaju što znače izrazi kao što su YOLO, ROFL i LOL dok su očevi nešto nespretniji po tom pitanju.

Osim objavljivanja neugodnih fotki, tinejdžere smeta kada njihovi roditelji upotrebljavaju 'cool' izraze na krivi način, pišu neprimjerene komentare ili komuniciraju s njihovim prijateljima.

Ovo su neki od primjera neslaženja roditelja na društvenim mrežema, a nas su prilično nasmijali.
Kakva su vaša iskustva s ovim stvarima? Sramite li se vi profila vaših roditelja ili vam je skroz ok što imaju profile? Snalaze li se na društvenim mrežama?

I.N.

roditelji i društvene mreže

Još vijesti