Slika nije pronađena

Složio bi tulum, ali imaš mali problem – starci su ti doma. Nema beda, barem ne za američke teense. Provaljuju u stanove susjeda koji su otputovali. Ne da bi krali, nego partijali.

Nova moda partijanja u Los Angelesu i okolici tjera strah u kosti svima koji misle otići negdje na godišnji par dana. Naime, tulumarska ekipa obilazi kvartove i provjerava gdje ima praznih kuća u koje bi provalili i složili partijanu. Murja ih zove kršenje reda i mira, provala i uništavanje tuđe imovine, a postoji i nešto kulovitiji naziv – flash mob parties.

Stvar funkcionira ovako. Kada netko primjeti da su vlasnici kuće otputovali, ćopi ga nevjerovatan osjećaj sreće, zadovoljstva i smisla života, pa brže bolje ide na Fejs i obavijesti oko soma svojih frendova i frendova svojih frendova da dođu razvaliti sive stanice cugom, mjuzom, nikotinom i, što da ne, seksom, u stanu u koji ih je pozvao susjed a bez da je toga svjestan.


Policija kaže da su štete od nepozvanih partijanera u rangu od nekoliko tisuća do nekoliko stotina tisuća dolara, a zadnji se zabilježeni incident dogodio u Brentwoodu kada je u praznu kuću upalo oko dvadesetak tulumaša s DJ opremom i kompjuterima i raspametilo se sve u sedamnaest. Naravno, zbog preglasne muzike skužili su ih ostali susjedi koji iz nekog razloga nisu otputovali za proljetne praznike te im je na vrata pokucala murja i uhitila jedanaestoro ljudi.

Znali smo za partibrejkerse, škvadru koja se pojavljuje na tulumu nepozvana i s jedinom namjerom da vam zagorča život između dvije runde tekile, ali izgleda da je došlo vrijeme za novu rasu kriminalaca, doduše nešto manje zlih. Homebrejkersi umjesto da uništavaju raspoloženje na totalno legalno organiziranom tulumu, uništavaju tuđu imovinu na totalno ilegalno organiziranom tulumu u svrhu podizanja raspoloženja.

Zašto nitko od kućevlasnika nema razumijevanja za tako iskonsku potrebu, pa da prije odlaska na put napuni frižidere cugom, ladice vutrom, povješa balone po stropu i ostavi ključ pod otiračem?

Kako se partija u hrvatskim gradovima provjeri na Tulumarka.com - noćni život bez cenzure.
Krešimir Dujmović
Foto: Sxc.hu

alkohol zabava tulum