Slika nije pronađena

YouTube je plodno tlo za stvaranje novih trendova, najčešće se radi o nekim neobičnim stvarima, a iznimka nije ni ovaj put.

Ako pratite neke od poznatih svjetskih YouTubera, sigurno ste u jednom trenu naletjeli na objavljeni video pod nazivom 'mukbang'. Pojavljuju se posvuda, ali ipak, najpoznatija osoba s ovakvom vrstom videa je osebujna Trisha Paytas.

Njene mukbang video objave sastoje se zapravo od toga da ona jede, najčešće fast food hranu u većim količinama od normalne,  i razgovara sa svojim gledateljima o raznim temama ili odgovara na njihova pitanja.


Iako bi možda pomislili da je ovaj trend njena kreacija – nije. Nastao je još 2009. godine u Južnoj Koreji na jednoj streaming stranici afreecaTV. I ovdje su ljudi, jednako kao danas Trisha, sjedili i jeli ogromne količine hrane komunicirajući s gledateljima. Gledatelj tako dobiva dojam da YouTuber s njim jede i ima osjećaj zajednice.

Zbog užurbanog načina života, puno nas obroke jedemo sami, a ovako, da se ne osjećamo usamljeno, dok i mi jedemo, gledamo mukbang video.

via GIPHY


Ime dolazi iz korejskog jezika, od riječi meokneun što znači jesti i riječi bangsong, u prijevodu emitiranje.

Ranije spomenuta Trisha Paytas isprobava hranu iz različitih fast food restorana, a osim što gledatelji mogu 's nekime jesti', na ovaj način mogu čuti kakav je novi burger iz McDonaldsa bez da sami moraju potrošiti novce.

Iako se možda čini malo blesavo gledati nekoga kako jede i priča o svom životu, mukbangove gleda preko nekoliko milijuna ljudi.

Gledate li i vi mukbang videe?


Foto: YouTube Screenshot/Giphy

M.T.

Provjeri još...


[UPOZORENJE!] Nema više opasnih izazova i prankova – YouTube uvodi promjene

Samo dislajk – nećete vjerovati tko je autor najnepopularnijeg videa na YouTubeu
Ima samo 7 godina i milijune na računu – evo tko mu pravi društvo u top 10 najplaćenijih YouTubera


trend trisha paytas Viralno video youtube mukbang

Još vijesti