Slika nije pronađena
Osmijeh je najbolji lijek, a primjenjujemo ga premalo. Ipak, on nije uvijek iskren – zna biti ironičan, sarkastičan, namješten, lažan itd.

Tijekom desetominutnog smijanja u prosjeku sagorimo 40 kalorija, odnosno godišnje samo smijanjem možemo izgubiti oko 2 kilograma. Smijanje pogoduje i radu srca, krvotoka, reducira hormone stresa, potiče cirkulaciju i opskrbljivanje tijela kisikom, pa samim time suzbija kolesterol, smanjuje pojavu krvnih ugrušaka, začepljenost arterija, snižava tlak i smanjuje opasnost od infarkta.No, to je sada manje bitno jer ne djeluje uvijek ovako terapijski – da bi smijeh bio ljekovit, mora biti iskren. Znaš li kako najjednostavnije otkriti je li nečiji osmijeh iskren ili nije?

Trebat će ti samo tri sekunde i malo koncentracije. Zapamti, kod osobe koja se iskreno smije, automatski će se pojaviti bore oko usana i očiju, a kod one koja je smijeh lažirala, bore će se pojaviti samo oko usana.

via GIPHY


Još se dvije fizičke reakcije događaju svima nama prilikom iskrenog smijanja – oči nam se navlaže i gutamo više sline. Pa ako su i one izostale, onda znaš da osoba koja se naizgled smije ustvari fejka.

Neki podaci govore da se čovjek prosječno nasmije čak manje od deset puta na dan – sedam puta dnevno iskreno i barem jednom lažno. Prošle je godine u povodu Svjetskog dana smijeha (10. siječnja) isplivao podatak da se smijemo oko petnaest puta dnevno, dok se mala djeca smiju oko 400 puta dnevno.S godinama se sve manje smijemo, a upravo to bismo trebali ispraviti – iskreni osmijeh zlata vrijedi!

Foto: Pixabay/Giphy

M.Z.


Pročitajte još:

Horoskop zna: kako nasmijati određenu osobu

'Hajde, nasmij se!' Problemi cura koje nemaju stalno osmijeh na licu

Nisu ni oni savršeni - blamovi slavnih koji će te nasmijati do suza

smijanje lažan osmijeh iskren trik

Još vijesti