Slika nije pronađena
Ako volite prošetati svojim kvartom, a igrom slučaja je taj kvart upravo Trešnjevka i bliža okolica, onda ste mogli naletjeti na tople božićne poruke pod nazivom 'Ispeci pa reci'.

Jučer je naša uobičajena šetnja dobila jedan u potpunosti novi štih. Isprva su nas iznenadile lampice na skroz neuobičajenom mjestu, a kad smo se približili mogli smo vidjeti i ispletenu kapicu Domaćih Ivane Brlić- Mažuranić te na papirima ispisanu cijelu jednu toplu priču koja je upalila lampice i u našim srcima.


Cilj poruke je to da nas sve podsjeti na veselje i sreću koju nam pružaju male stvari – na sreću obitelji oko božićnog drvca, toplinu kuhinje i miris bakinih božićnih kolača. Upravo bakini kolači su najčešće ono što okuplja obitelj ovih blagdanskih dana. Svi smo jednom pekli kolače s bakom i zasigurno nema ljepšeg osjećaja nego vidjeti osmijeh na bakinom licu što smo joj nešto pomogli napraviti.


'Ispeci pa reci' su nam ove godine omogućili to da iznenadimo svoje bake, mame, tate ili prijatelje s kolačima napravljenim po bakinim receptima. Uz svaku poruku, lampice i kapicu Domaćih, stoji list papira s receptima ispisanim bakinim rukopisom i modlicama. Čak tri recepta nalaze se na nasipu blizu Gredica u smjeru jezera Jarun.


Jeste vi negdje nabasali na ove lijepe poruke? Koji recept biste odabrali?

Foto: Teen385

Pogledajte još:

Božićna bajka je pred vratima – ovo su najcool mjesta na Adventu u svakom gradu u Hrvatskoj!

Najljepša (anti)božićna reklama – pripremite maramice prije gledanja klipa koji je dirnuo 9 milijuna ljudi [VIDEO]

[HOROSKOP] Sedam znakova opsjednutih Božićem – je li i tvoj jedan od njih?

M.S.K.

Božić ispeci pa reci bakini kolači modlice advent trešnjevka kolači lampice

Još vijesti