Slika nije pronađena

Citati su svugdje oko nas. Na Facebooku možda u osobnom opisu imate navedenih nekoliko citata najdražih pjesnika, pisaca, filozofa, glumaca, pjevača…Ako ste ikada ispunjavali spomenar ili leksikon ista stvar – svugdje od vas traže da se opišete kroz nekoliko smislenih riječi koje ste sami izmislili ili ste ih prepisali od nekoga drugog. Taj vas citat ponekad prati cijeli život i osjećate kao da je odlično sažeo vaš karakter.

Školski godišnjaci još su i bolji primjer toga – uz vašu fotografiju stoji i citat koji ste odlučili napisati jer za vas ima posebnu važnost.

Jedna je članica na Redditu objavila sljedeću fotografiju, pomalo pesimistične prognoze. Djevojka koja je napisala rečenicu koja stoji ispod njene fotografije, očito ne vjeruje da će joj završavanje srednje škole pomoći u životu. Napisala je:

Potrošila sam 113,800 sati svog života da bih dobila komad papira i rukovala se.” (S ravnateljem i profesorima, vjerojatno je mislila.)

Ona očito nije zadovoljna budućnošću koja ju čeka jednom kad završi srednju školu i smatra da se previše trudila za taj komad papira i čestitku ravnatelja i profesora.

Što vi mislite o tome? Imate li i vi dojam da se previše trudite, a premalo dobijete jednom kad završite srednju školu?

L.B./izvor: Huffington Post

svjedodžba srednje škole vrijednost trud

Još vijesti