Slika nije pronađena

Igranje kompjuterskih igrica utječe na razvijanje debljine, tvrde kanadski i danski znanstvenici. Pratili su grupu sedamnaestogodišnjaka te im često vadili krv kako bi se vidjele promjene.

Uz ovo, mjerili su i koliko kalorija sagorijevaju i to posebnom spravicom u koju se puše, a po dahu se može vidjeti  razina kisika i ugljičnog dioksida te se prema tome ugrubo mjeri količina sagorenih kaalorija.

Istraživanje je išlo tako da su tinejdžeri jedan sat igrali igrice, a sljedeći se odmarali i tako redom.

Igrice najveći krivac za sve veći broj pretile djece...

Pokazalo se da tijekom igranja igrica tinejdžeri sagore svega 21 kaloriju, no nakon toga uzimaju obroke u kojima ima oko 80 kalorija, što je 60 posto više nego im tijelo sagori tijekom igranja. Ovo ugrubo znači - ako tinejdžeri igraju igrice tri sata dnevno, unesu 180 kalorija koje ne sagore, što se u konačnici pokaže na kilaži.

Čak je i Svjetska zdravstvena organizacija označila igranje kompjuterskih igrica kao najvećeg krivca za sve veći broj pretile djece i tinejdžera.

'Ne samo da tinejdžeri ne vježbaju već i više jedu, a sve to utječe na gomilanje kilograma. Prema ovoj studiji, igranje igrica udvostručuje rizik od pretilosti, što znači da je cijela priča jako zabrinjavajuća. Tinejdžeri trebaju izaći van i oznojiti se!'  - zaključio je David Haslam iz američkog National Obesity Foruma.

Zabrinjava i podatak da je čak trećina jedanaestogodišnjaka - pretila.

pretilost igrice debljanje tinejdžeri