Slika nije pronađena

Svi lažemo – željeli mi to priznati ili ne. Nekada lažući stvorimo probleme ili povrijedimo drugu osobu što definitivno nije u redu.

No, većina malih, slatkih laži za kojima svakodnevno posežemo i nisu tako strašne. Ili se tako samo tješimo?

Kucnuo je trenutak istine – vrijeme je da se suočimo s najčešćim lažima. Govoriš li ih i ti?

'Planirala sam doći na vrijeme, ali nećeš vjerovati što se dogodilo'


Iako je najčešći razlog kašnjenja na dogovor činjenica da smo zaspali, nismo se počeli spremati na vrijeme ili smo izgubili pojam o vremenu, uvijek smo spremi okriviti tramvaje, neočekivani kvar bojlera, puknuće cijevi, loš GPS koji nas je uputio na posve drugu adresu ili nešto drugo, toliko ludo i nestvarno, da uopće ne možemo pričati o tome.


'Baterija mi je pri kraju, mobitel će mi 'riknuti''


Istina je da nam se s nekim ljudima jednostavno NE DA razgovarati; dosadni su, naporni i gnjave. Kako ih se riješiti, a ne ispasti nepristojan? Pa jednostavno – 'baterija mi je pri kraju'!

'Nisam dobila tvoju poruku'


Naravno da nisi. Zašto bi? Poslala sam ti ju TEK prije tjedan dana i pisalo je 'pročitano'. Ali nema veze – kad bolje razmislimo, i sami pribjegavamo ponekad ovoj metodi.

'Nisam dirao tvoj/tvoju ..... (bilo koja stvar)'Znaš ono kad popiješ mlijeko koje je cimerica kupila, ostaviš 3 kapi u boci (kako si pažljiva) i ponovno ga vratiš u frižider? Da, kužimo, kome se da presvlačiti iz pidžame, navlačiti svu onu odjeću i izlaziti na zimu samo zbog jedne litre mlijeka? A kada te ona upita gdje je nestalo njeno mlijeko, obrana glasi: 'Nisam ja....'!

'Ajmeeeee, super je poklon, jako mi se sviđa!'


Baka ti petu godinu zaredom poklanja preveliki pulover grozne boje s ružnim motivima? Nema veze; potrudila se, isplela ga je, a budući da obožavamo baku, mala laž neće škoditi, a nju će razveseliti.


'Na putu sam – za 5 minuta sam tamo!'


Kaže ona dok ustaje iz kreveta, kreće prema kupaonici umiti se, oprati zube, našminkati se, zatim odjenuti pa nešto doručkovati, obući cipele i kaput te izaći iz stana. 5 minuta malo sutra!

'Dobro sam'


Najjednostavniji odgovor na pitanje 'Kako si', a nakon kojeg će te svi pustiti na miru. Nije važno što si dobila jedinicu iz matematike, posvađala se s mamom i skužila da ipak nećeš stati u onu haljinu koju su planirala odjenuti za Novu. DOBRO SAM.

Foto: Shutterstock
Izvor:HelloGiggles
I.N.

Pročitajte još:

Znanstvenici tvrde: ovi tipovi osoba će vas prevariti!

Otkrij tko ti laže: 4 znaka po kojima ćeš prepoznati lažljivca

Lažljivi nosići: koji znak zodijaka laže kao Pinokio?

laži

Još vijesti