Slika nije pronađena
Znate li da ljubljenje pozitivno utječe na zdravlje jer pomaže potaknuti cirkulaciju, sprečava kvarenje zuba i poboljšava izgled kože? Osim svih ovih stvari – ljubljenje sagorijeva kalorije. I to mnogo njih!

Jeste li znali?

* Prilikom ljubljenja luči se endorfin koji je 200 puta jači od morfija – to je glavni razlog zašto poslije dužeg ljubljenja možete osjetiti vrtoglavicu.

* Francuski poljubac je prava gimnastička disciplina! “Francuskim” ljubljenjem se aktiviraju 34 skupine mišića što su gotovo svi mišići lica! Obični poljubac aktivira samo dvije grupe mišića i pritom sagori samo dvije kalorije.

* Pravi francuski poljubac sagori 5 kalorija. Tokom jedne minute francuskog poljupca možete potošiti 26 kalorija što je najljepši način da u tako kratkom vremenu sagorite toliko kalorija. Ako računamo dalje dolazimo do nevjerojatnih 1.560 kalorija koje ćete potrošiti tokom samo jednog sata ljubljena na francuski način!

* Naravno, treba i ovdje pripaziti! Prilikom ljubljenja moguće je prenijeti 278 vrsta bakterija.

Ako imate nekoga s kim se volite ljubiti – uživajte u tome jer je dobro za vaše zube, ten, cirkulaciju, a sigurno i za osjećaj sreće i zadovoljstva!

Et voila!


L.B.
foto: sxc.hu

ljubljenje Jeste li znali

Još vijesti