Slika nije pronađena
Ako skužiš njihovu taktiku, lažljivce ti više neće biti nimalo teško prepoznati. Navodno postoje znakovi koji odaju svakoga tko laže, pogledaj o kojim je stvarima riječ.

via GIPHY


Istražitelji FBI-a otkrili su kako možemo testirati osobu za koju mislimo da laže i tako otkriti jesmo li u pravu ili ne, prenosi Večernji. Oni se svakodnevno bave ispitivanjem i istraživanjem sumnjivaca, pa zato nije ni čudno što su s vremenom stvorili određene 'trikove' za provjeravanje prave istine.

1. Korištenje riječi 'pa'
Ljudi koji lažu u govoru često koriste riječ 'pa', kao da se pokušavaju nečega dosjetiti. Ako sumnjaš da ti netko laže, postavi mu jednostavno pitanje na koje mora odgovoriti samo sa 'da' ili 'ne'. Ako umjesto normalnog odgovora na pitanje, dobiješ zamuckivanje, ili čuješ riječ 'pa', stvar je jasna - skužio si lažljivca.

via GIPHY


2. Promjena u glasu
Da, čak i promjena glasa može otkriti lažljivca. Kako donosi Forensics, kod osobe koja laže možeš primijetiti očiglednu promjenu u glasu. Ona će često govoriti višim ili nižim tonalitetom nego što govori inače, a razlog je samo jedan - defo LAŽE!

3. 'Zašto bih ti vjerovao?'
Kad nekoga tko govori istinu pitaš zašto bi mu vjerovao, najčešće ćeš dobiti odgovor 'jer govorim istinu' ili nešto tome slično. Međutim, ako isto pitanje postaviš nekome tko laže, on će na to vjerojatno odgovoriti na sljedeći način. 'Ja sam iskrena osoba', 'ne moraš mi vjerovati ako ne želiš' i slično. Svatko tko laže muči se s davanjem odgovora i to jer se boji da slučajno ne kaže pravu istinu.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

OMG 10 stvari o kojima ti roditelji stalno lažu, ali ne žele priznati

Slatke laži koje sve cure govore potencijalnim dečkima – je li među njima i tvoja omiljena?

Horoskop: koji horoskopski znakovi su najveći lažljivci?

stručnjaci Laganje znakovi

Još vijesti