Slika nije pronađena

Kada govorimo o spavancu, ljude dijelimo na `ranoranioce` i `noćne ptice`, ali naše spavanje nas definira čak više nego što smo mislili.

Dokaz za to je test osobnosti koji počiva na našim spavalačkim navikama. Istina je da nekima treba više sna nego drugima kako bi bili produktivni i korisni tijekom dana. Liječnik Michael Breuss je predstavio četiri osobnosti i test baziran na spavanju.

Breuss tvrdi da ako pronađemo svoju pravu osobnost na temelju spavanja, da ćemo moći popraviti svoj život na više područja: znat ćemo u koje doba dana najbolje radimo, kada trebamo spavati, a kada naučiti nešto novo i drugo.

Jesi li vuk, lav, dupin ili medvjed otkrit će ovaj test, a na tebi je samo da se pronađeš:

Dupin

Osobnost dupina ilustrira osobu koja je oprezna, introvertirana, pomalo neurotična i inteligentna. Ove osobe izbjegavaju riskirati i takve situacije te stalno streme ka savršenosti te su opsjednuti detaljima. Dupini se uglavnom bude umorni, a kada dođe vrijeme za spavanje uopće ne mogu sklopiti oko.


Za dupine je najbolje:

- ići spavati oko 23:30

- probuditi se oko 6:30

- vježbati oko 7:30

- učiti nešto novo: od 15 – 21 sat


Lav

Osobnost osobe koja je lav počiva na praktičnosti, stabilnosti i optimizmu. Ljudi koji imaju lavlju osobnost uglavnom brinu o svome zdravlju te jako uživaju u društvenim interakcijama. Lavovi najbolje funkcioniraju u podne, a rano buđenje im nije strano te uglavnom odmah zaspu.


Za lavove je najbolje:

- ići spavati oko 22 sata

- probuditi se oko 5:30

- vježbati oko 5:30

- učiti nešto novo: od 8 ujutro do ponoći


Medvjed

Medvjeđa osobnost je istkana oprezom, a istovremenu su ove osobe jako druželjubive i otvorenog uma. Uglavnom izbjegavaju svađe konflikte, a sreća je njihov prioritet. Većina osoba s ovom osobnošću se budi tek nakon klikanja na `snooze` i uvijek su smušeni. Uglavnom su najorniji od sredine jutra pa do ranog popodneva, a najproduktivniji prije ručka.


Za medvjede je najbolje:

- ići spavati oko 23 sata

- probuditi se oko 7 sati

- vježbati oko 12 sati

- učiti nešto novo: od 10 do 14 sati


Vuk

Osobe koje imaju osobnost vuka su pesimistične i impulzivne, ali i kreativne i pomalo ćudljive. Vukovi uglavnom vole riskirati te pronalaze zadovoljstvo u novim stvarima, a njihove reakcije su uvijek popraćene snažnim emocijama. Vukovi se mrze dizati iz kreveta prije podneva, a umor ne osjećaju do kasnih noćnih sati.


Za vukove je najbolje:

- ići spavati oko ponoći

- probuditi se oko 7:30

- vježbati oko 18 sati

- učiti nešto novo: od 17 sati do ponoći

Prema ovome svemu, koja je vaša osobnost?



Izvor: yourtango

I.P.

Pročitajte još:

Što stil repa govori o tvojoj osobnosti

Test osobnosti - što prvo perete kada se tuširate?

Test osobnosti - koje su vaše tri riječi?

Spavanje osobnost prema spavanju test osobnosti

Još vijesti