Slika nije pronađena

Ovaj 15-godišnjak shvatio je koliko mjesečnica može biti neugodna, bolna i iznenadna pa je odlučio pomoći svim djevojkama tako što će u svojoj torbi uvijek nositi nekoliko uložaka i tampona za sve djevojke koje nespremne dođu u školu i baš na taj dan dobiju mjesečnicu ili potroše zadnji uložak.
Jose Garcia objasnio je svoju ideju uz fotku koju je objavio na Instagramu:

Svakom dečku koji me odluči podržati ili se naziva muškarcem ili jednostavno ljudskim bićem. Potpišite peticiju da svi dečki počnu nositi par uložaka ili tampona u škole kako bi pomogli našim prijateljicama i kolegicama. Ako imaš djevojku ili prijatelja koji ima curu, trebao bi znati da nemaju uvijek uložak ili tampon sa sobom ili da ih nekad mjesečnica jednostavno iznenadi pa se nađu u velikom problemu. Trebali bismo ih poduprijeti u tome jer sami ne moramo prolaziti kroz iste probleme vezane uz mjesečnicu. Već bi trebali znati da im možete dati majicu i ne pitati pitanja kad ju zamotaju oko struka pa hajdemo napraviti i drugi korak. Ako imate imalo poštovanja prema majkama, curama ili ženama općenito, očekujem da ćete me podržati u ovome.

Jose je dodao: Za sve djevojke koje prate moj profil. Slobodno me možete pitati za uložak bilo kada i nikada vas neću ružno pogledati niti vam dobaciti neku ružnu rijeć. Svi bismo si trebali pomagati pa mi uopće ne morate zahvaljivati. #realmensupportwomen (#pravimuškarcipodržavajužene).

Za Daily Dot je izjavio da ovo ne bi trebao biti nikakav tabu niti neugodna situacija za cure niti dečke jer je mjesečnica normalna stvar koja se događa ženama.

Što vi mislite o ovoj ideji 15-godišnjeg dečka? Poznaješ li i ti nekog dečka koji bi bio spreman napraviti nešto slično?


L.B./izvor: Cambio
foto: Instagram, Twitter

Pročitajte još...

...Menstruacija i probava – neprijatelja dva...

...Svaki mjesec isto: stvari koje se dogode kad imaš mjesečnicu...

...Sad je vidiš, a sad ne: neredovite mjesečnice i sve što moraš znati o njima...

jose garcia podrška prijateljicama nosi tampone i uloške u školu #realmensupportwomen

Još vijesti