Slika nije pronađena

Postoji jedan dan u godini kada možemo malo škicnuti u budućnost i saznati što nas čeka na ljubavnom planu sljedeće godine. Znate li kako?

13. prosinca se obilježava Dan Svete Lucije, a uz taj dan vežu se mnogi običaji. Jedan od njih posebno je zanimljiv jer nam može navijestiti hoćemo li sljedećih 365 dana provesti s voljenom osobom ili ćemo biti solo. Ono što trebate učiniti jest uzeti 13 papirića, a na 12 napisati imena osoba koje su vam zapele za oko, simpatija ili možda prijatelja. Svaki dan jedan papirić odvajate s hrpe, a ono ime koje vam ostane na Božić je ime osobe s kojom ćete provesti sljedeću godinu!


Ako na papir bude prazan, to znači da vas čeka godina soliranja, ali nemojte se bedirati – biti single definitivno ima svojih prednosti.

Ovaj običaj prenosi se već generacijama, a i naše bake su ispisivale imena na papiriće iako se u njihovom slučaju radilo o osobi za koju će se udati. Ako bi izvukle prazan papirić, u njihovom slučaju drama bi bila ipak veća jer bi to značilo da neće tako skoro pred oltar. Možemo samo zamisliti kakva ih je panika uhvatila!

Hoćete li danas započeti s ovom zabavnom igrom?

Foto: Shutterstock
I.N.

Pročitajte još:

Zanimljivi običaji na Dan Svete Lucije

Čudni običaji za Valentinovo diljem svijeta

Svatko to radi drukčije: blagdanski običaji diljem svijeta

 

ljubav običaji Sveta Lucija

Još vijesti