Slika nije pronađena

Prošlog je četvrtka u Srednjoj školi Vladimira Nazora obilježen Dan zdrave prehrane i za tu je prigodu odlučeno učenicima ponuditi mlijeko i mliječne proizvode jednog od proizvođača s tog područja (Gorski kotar, grad Čabar).

Nažalost, nedugo po blagovanju došlo do dramatičnih posljedica – nekolicina učenika osjetila je mučninu i počela povraćati, a neki od njih potražili su pomoć u mjesnoj ambulanti iz koje je troje u najtežem stanju otpremljeno prema Rijeci.

Jednog od njih troje roditelji su u ranim jutarnjim satima vratili kući, a jedan mladić i djevojka ostali su u u bolnici do sljedećeg dana kad su vraćeni kućama.

Danijela Arih, majka tog mladića ogorčena je svime što se dogodilo, tim više što se, smatra ona, istina pokušava zataškati:

Djeca su konzumirala miljeko i mliječne proizvode jednog lokalnog proizvođača. Ne znam čime su se točno otrovali. Nadležne službe su izašle na teren u petak, dan nakon događaja, no škola je sve pokušala zataškati. Po nalogu ravnatelja Kristijana Rajšela, koji je ujedno i gradonačelnik Čabra, oribani su jakim dezinficijensima zahodi u kojima su neka djeca povraćala prethodnog dana, a svi raspoloživi uzorci iz škole su bačeni, dakle službama su nedostupni.

Ravnatelj se roditeljima niti djeci nije htio obratiti niti ispričati. Zanimljivo je i to da su djeca »zdravi doručak« platila sedam kuna po djetetu na ruke psihologinje Marice Keča i gotovina se, bez računa, dala vlasnicima tog OPG-a. Hranu je dopremila psihologinja u vlastitom autu, dakle na nedopušten način, i za konzumaciju su je pripremali u učionici. Sve se to pokušava pomesti pod tepih iako su posljedice mogle biti strašne.

Više o čitavom slučaju pročitajte ovdje.

Što vi mislite o ovome? Je li neka muljaža u pitanju?

L.B./izvor: Novi list

foto: Srednja škola Vladimir Nazor

čabar srednja škola vladimira nazora dan zdrave prehrane trovanje hranom

Još vijesti