Slika nije pronađena

Nitko nije neprestano sretan, ali ako više vremena provodiš nesretna ili zabrinuta nego sretna i opuštena, vrijeme je da zatražiš pomoć.

Ako se zbog same pomisli da se obratiš stručnoj osobi osjećaš nelagodno i nervozno, ne brini – nisi sama. Čak 4 od 5 tinejdžera boje se zatražiti pomoć; to su rezultati nove studije provedene u Australiji u kojoj je sudjelovalo 600 mladih ljudi starosti između 13 i 17 godina.

Još strašniji je podatak da je dvoje od 5 tinejdžera uvjereno da im nema pomoći te stoga ne žele ni pokušati razgovarati s nekim.

Samoubojstvo je i dalje najveći uzrok smrtnosti među tinejdžerima stoga je australska vlada pokrenula kampanju među mladim ljudima potičući ih da se obrate stručnim osobama ako se osjećaju depresivno ili anksiozno. 'Ovom kampanjom želimo poručiti tinejdžerima da nisu slabi niti čudni ako iskuse depresiju ili anksioznost; to samo znači da se trenutno njihov mozak igra s njima i otežava im život, ali postoje načini pomoću kojih mogu utjecati na to' objasnio je jedan od stručnjaka iz kampanje.

Mislite li vi da je sramota obratiti se psihologu ako se osjećate loše?

Foto: Shutterstock
Izvor: Dolly.com.au
I.N.

Pročitajte još:

Ljubomora nije zdrava – stalkanje bivših i frendova na fejsu vodi u depresiju!

Depresija je in – jesi li ti out?

Što kada padnete u depresiju?

Depresija anksioznost tinejdžeri

Još vijesti