Slika nije pronađena

Dosadno ti je pod satom pa si vrijeme kratiš šaranjem po zadnjoj stranici bilježnice? Znamo taj osjećaj, a čini se da postoji povezanost između črčkarija koje crtaš i toga kakva si osoba. Cool zezancija!

Pa eto, baci pogled na zadnju stranicu i pogledaj kojih oblika ima najviše: ljudi, srca, geometrijski oblici, strelice ili stihovi? Što određeni oblici govore o tebi?

Ljudi i detaljni crteži – ovisi što crtaš. Ako crtaš stickmane to upućuju na osjećaj bespomoćnosti ili na želju da se pobjegne od određenih odgovornosti. Ako baš crtaš portrete i detaljne crteže do može značiti emocionalnu nestabilnost i želju da se udaljite od drugih ljudi.


Oči - Crtkanje očiju znak je neistraženog i nedovoljno otvorenog umjetničkog karaktera. Ove osobe žele biti slavne i žele da ih se obožava. Ako se često crtaju oči koje previše bulje, znak je da osoba nerado otkriva svoju intimu i boji se da ju netko previše promatra i analizira.

Kvadrati, rombovi i druga geometrijska tijela – osoba koja na zadnju stranicu svoje bilježnice crta geometrijska tijela često je dosljedna i uporna i ima čvrsta uvjerenja i ciljeve. Ne skriva svoje mišljenje, ali je i vrlo oprezna.

Krugovi – često znače da se želite povezati s drugim ljudima i raditi nešto njima. Često mogu biti znak usamljenosti i odvojenosti od cijelog svijeta. Osoba koja crta krugove osjeća se da ne dobiva dovoljno pažnje.

Životinje – ovisi što crtaš. Ako crtaš recimo tigra ili vuka znači da skrivaš potisnutu agresiju. Crtaš li lisicu znači da želiš napraviti nešto podmuklo ili prepredeno. Crtež zeca ili vjeverice znak je da žudiš za pažnjom i zaštitom, dok crtež lava upućuje na osobu koja se osjeća superiorno nad svima oko sebe. Ako stalno crtaš jednu te istu životinju to znači da se uspoređuješ s njom.


Spirale, okrugli oblici i zaobljene linije – ovo može biti znak emocionalne krize i pokušavaš se uhvatiti u koštac sa svojim problemima. Imaš potrebu promatrati vlastito ponašanje i ne želiš se svađati s drugima oko sebe.

Strelice – smjer strelice pokazuje smjer u kojem ide vaš život. Strelica usmjerena prema gore znači da si usredotočena na druge ljude, a strelica usmjerena prema dolje znači da si fokusirana na sebe. Strelica usmjerena na lijevu stranu otkriva osobu koja gleda u prošlost, a strelica usmjerena na desnu stranu otkriva osobu koja gleda u budućnost.

Srca - Ovo je očiti znak da si zaljubljen/a ili barem želiš biti. Veze i ljubav te jako zanimaju, ali srca također mogu biti i znak da si oprezan/na u ljubavi.

Zvijezde i zvjezdice – želiš biti u centru pažnje. Ako pak crtaš zvijezde s puno različitih vrhova, to može biti znak da te muči veliki osjećaj tuge.Cvijeće, sunce, oblaci
– zadovoljna si svojim životom, barem trenutno. Vjerojatno priželjkuješ da ti se nešto lijepo dogodi uskoro. Ove stvari crtaju optimistične i vedre osobe.

Križevi prema nekom tko ti je blizak imaš osjećaj krivnje i muči problem za koji se smatraš odgovornom.

Male kuće ili kutije – voliš red i detaljno planiranje i kalkuliranje. Znaš što želiš u životu i uvijek se zauzimaš sama za sebe.

Foto: Pixabay/We heart it/giphy

I.I.

Pročitajte još:

Nacrtaj kuću, osobu i drvo – tvoj crtež otkriva sve o tebi

Uzmi olovku: jednostavan crtež otkrit će sve o tebi

Test koji će pokazati koliko si čudna

crtanje crtež črčkarije

Još vijesti