Slika nije pronađena

Sve je počelo u SAD-u, gdje je njihov predsjednik Donald Trump još ranije najavljivao da bi ovu aplikaciju trebalo zabraniti, a danas je otišao korak dalje i najavio zabranu korištenja. Trump optužuje da Kina putem ove aplikacije neovlašteno špijunira i prikuplja podatke korisnika.

'Aplikaciju ćemo zabraniti u SAD-u' - izjavio je Trump novinarima u predsjedničkom zrakoplovu Air Force One i najavio kako će prve korake u tom smjeru poduzeti već danas.

Ukoliko zaista dođe do zabrane korištenja TikTok aplikacije, više od 50 milijuna korisnika u SAD-u ostat će bez pristupa svojim korisničkim računima, što bi moglo izazvati revolt među mlađom populacijom, koja najviše i koristi popularnu aplikaciju.

Za sada se ne spominje zabrana za ostale dijelove svijeta, ali često su se razne zabrane iz SAD-a brzo prelile u Europu i druge države svijeta.

Društvena mreža ima oko 800 milijuna korisnika što je čini sedmom najpopularnijom društvenom mrežom na svijetu, odmah iza Instagrama.

Pitanje za vas: Treba li zabraniti TikTok i bojite li se da vlasnici aplikacije neovlašteno uzimaju i koriste vaše privatne podatke?

Foto: Shutterstock

zabrana aplikacije tiktok

Još vijesti