Slika nije pronađena
Nedavno je prošla Coachella, ali stiže uskoro 'sezona festivala' i u Hrvatskoj. No, prije nego se odlučite na koji ćete oći, razmislite zašto uopće ići na festivale, čemu se nadati i što očekivati?

Za mjesec dana završit će školska godina i odjednom ćemo imati puno slobodnog vremena koje treba pametno trošiti da stignemo realizirati sve planove. Frendica ti je rekla da ide na INmusic, a ti nisi baš sigurna/siguran da bi joj se pridružila/pridružio. Mi ćemo te pokušati nagovoriti da odeš...

Donosimo najčešće razloge zbog kojih odlazimo na festivale:

1. Da slušamo (i gledamo) svoje omiljene izvođače – to je očit razlog, ali nije isti doživljaj kada nešto slušaš 'live'; da vidimo njihov znoj i suze, njihovu sreću, pjevamo s njima, plešemo s ekipom i skačemo u ritmu s ostalima.2. Oživimo neke uspomene – ići ćemo i više puta na neke koncerte jer se sjećamo da je bilo odlično i želimo se prisjetiti nekih događaja uz koje nas veže ta glazba.

3. Možemo sjediti ili ležati na travi tijekom festivala, između koncerata – naravno, ako se radi o vanjskom koncertu, a svi se volimo 'stopiti' s prirodom povremeno;4. Sve što fotkamo ispadne savršeno – fotke su odmah spremne za Instagram, Snapchat ili Facebook; iako ih objavljujemo bez filtera, a uvijek impresioniraju ekipu koja (nažalost) nije s nama;5. Možemo odijenuti što želimo – neki dolaze ful sređeni, u haljinama i štiklama, neki s dredovima i u martama, neki u starkama i pamučnim majicama – i svi se zajedno družimo bez obzira na izgled, godine ili spol (jedini kriterij je isti glazbeni odabir);

6. Tamo uvijek sretnemo neke stare prijatelje – iz osnovne, iz drugog kvarta, s mora... i dobijemo priliku da se ponovno družimo ili 'obnovimo strasti'.

Osim nabrojanih razloga, dok ih čekamo (a čekamo, jer festivali nisu svaki dan), još ih više želimo i pomno se spremamo za party godine u trajanju od nekoliko dana, po svom odabiru.
O partyjima, koncertima i festivalima pronađite više na našoj stranici tulumarka.com.


Foto: Shutterstock/Pixabay

M.Z.

Pročitajte još:

Slavni na Coachelli odredili što će se nositi ovog ljeta – ovo su MUST HAVE krpice

Ljubitelji strave oduševljeni: Festival hororaca održat će se u najjezivijem hotelu na svijetu

Evo zašto danas baš svi govore o Ultra festivalu u Splitu

Ljeto festival praznici razlozi instagram

Još vijesti