Slika nije pronađena

15-godišnja Gabi Finlayson našla se u neugodnoj situaciji kad je na školski ples obukla haljinu. Jedna zaposlenica srednje škole Lone Peak rekla joj je da haljina previše otkriva.

Očito je haljinom koja seže čak do ispod koljena, ali ne prekriva ramena, prekršila pravila odijevanja pa joj se zaposlenica obratila riječima: “Bi li mogla staviti maramu?


Gabi nije htjela raditi scenu pa je pristala, izjavila je za KUTV.

Moja su ramena očito nekako seksualizirana”, rekla je Gabi, a zatim je dodala da ju je cijela scena jako naljutila i osramotila. “Kao da je moja odgovornost da pazim na prljave misli koje možda neki dečki imaju.

Ravnateljica škole, Rhonda Bromley, izjavila je da su svi učenici znali da se moraju odijenuti kao za svečanu i formalnu priliku što nalaže da haljine bez leđa ne smiju biti rezane niže od razine gdje se nalaze lopatice ramena. Haljine i topovi moraju imati barem 5 centimetara britelica na ramenima. Marame, bolera i ostali dodaci prihvatljivi su ako se cijelo vrijeme nose preko haljine. Dekolte mora biti prekriven.

Gabi je objasnila da je haljinu kupila u Parizu jer ju podsjeća na stil Audrey Hepburn. Nije mislila da je vulgarna niti preotvorena.

Možda bi umjesto da nas djevojke prekrivaju, trebali naučiti dečke da nismo samo seksulani objekti koje možete gledati za vlastito zadovoljstvo”, zaključila je Gabi.

Što vi mislite o njenoj haljini? Je li vam preizazovna?

L.B./izvor: Cambio

foto: screenshot

Pročitajte još…

… Izbačena s maturalne zabave: zbog nje muškarci imali ‘nečiste misli’…

… Tinejdžericu poslali doma s maturalne zbog prekratke suknje, a njena majka im 'odlučila vratiti'…

… 5 djevojaka koje su izbačene s maturalne zabave zbog glupih razloga!…

gabi finlayson školski ples haljina

Još vijesti