Slika nije pronađena

U okviru projekta za djecu 'Nogomet za prijateljstvo' održan je natječaj 'Ja sam novinar' namjijenjen djeci između 12 i 14 godina.

Pred natjecatelje je postavljen izazovan zadatak intervjuiranja nekog od svojih vršnjaka, nogometaša ili ljubitelja nogometa, i to na engleskom jeziku uz priložene visokokvalitetne fotografije.

Prijave su stigle iz cijele Hrvatske, ali titulu najbolje odnijela je Ana Zebec iz Osijeka koja je osvojila žiri svojom kreativnošću, vještinom pisanja na engleskom jeziku te je najbolje primijenila 8 ključnih načela projekta prilikom intervjuiranja svog mlađeg brata, igrača mjesnog nogometnog kluba..

Osjećam se odlično jer sada znam da se znanje i trud isplate. Ovaj uspjeh podigao je moje samopouzdanje u pisanju i znanju engleskog jezika. Presretna sam što ću na ovaj način sudjelovati u promoviranju sporta. Očekujem upoznati vršnjake iz različitih zemalja Europe, sklopiti nova prijateljstva te s njima ostati u kontaktu i nakon putovanja,“ rekla je Ana povodom pobjede na kreativnom natječaju. 

Mlada Osječanka će se pridružiti svojim vršnjacima iz 15 europskih zemalja, na II. Međunarodnom dječjem forumu FOOTBALL FOR FRIENDSHIP koji će se održati u Lisabonu od 23. do 25. svibnja 2014., za vrijeme finala Uefine Lige prvaka 2014.

Ani želimo sretan put u Portugal i puno sreće u daljnjem novinarskom radu!

I.N.

natječaj intervju

Još vijesti