Slika nije pronađena

Kažu da je ljubav kemija, a ako je to istina, onda znanstvenici ne griješe kada tvrde da znaju koje stvari nas čine privlačnijima potencijalnim partnerima.

Jeste li se ikada zapitali zašto nas baš privlače osobe plave kose, smeđih očiju ili specifične tjelesne građe? Čini se da sve ima svoje objašnjenje.

Znanost je složna da ove 4 stvari utječu na našu privlačnost:

*Plodnost

Znate li zašto nam se sviđa nečija lijepa glatka kosa, čista koža ili mladolik izgled? Zato jer te stvari ukazuju na dobro zdravlje i kvalitetne gene koje podsvjesno želimo osigurati našim potomcima. Kada ugledamo osobu koja ima te kvalitete, automatski joj se želimo približiti ne bi li dobili još informacija.


*Miris

Jeste li znali da muški nos može 'nanjušiti' ženske feromone za vrijeme ovulacije što će utjecati na povećanje testosterona? Naravno, toga nismo svjesni, ali tih dana moguće je osjetiti snažniju privlačnost prema nekoj osobi. Žene pak mogu namirisati kod muškog roda određene molekule koje pomažu u borbi s bolestima.*Glas

Dečki preferiraju visoke ženske glasove, dok žene vole duboke muževne glasove koji obično ukazuju na mišićavo i veliko tijelo.

*Prvi poljubac

Čak i ako do tada sve savršeno funkcionira i osjećaš snažnu privlačnost, moguće je da se sve promijeni nakon prvog poljupca. Većina muškaraca i žena priznali su da je došlo do gubitka interesa za drugu osobu nakon lošeg prvog poljupca.


Foto: Shutterstock
I.N.

Pročitajte još:

Nanjuši simpatiju: privlačnost se krije u mirisu

6 čudnih stvari koje dečki vole na djevojkama

Zašto se ljudi ljube

privlačnost znakovi

Još vijesti