Slika nije pronađena

Ljudski je mozak zagonetan i fascinantan u svojoj kompleksnosti nad kojom znanstvenici promišljaju stoljećima. Ovaj neobični organ koji podsjeća na jezgru oraha velika je misterija o kojoj tek moramo mnogo toga otkriti.

Sigurno si čuo/la da svatko od nas ima 'jaču' i 'slabiju' polutku mozga. Desna se najčešće povezuje s kreativnošću, umjetničkim stvaranje, intuicijom i emocijama, a lijeva s racionalnošću, analitičkim razmišljanjem i matematičkim rješavanjem problema.

Iako nije istina da koristimo samo 10% mozga jer koristimo sve njegove dijelove (samo se pale i gase ovisno o situaciji i potrebi), ideja o različitim crtama našeg karaktera koje ovise o dominantnoj polovini našeg mozga još uvijek je aktualna.

Povodiš li se za svojim osjećajem za ispravno, unutarnjim glasićem koji ti kaže kad je nešto dobra ili loša odluka ili stojiš čvrsto na zemlji, kalkuliraš pri svakom potezu i uvijek se pozivaš na opipljivo, dokaze i zdrav razum? U našem tradicionalnom kvizu petkom otkrij vode li se emocije ili hladni razum kroz život!

L.B./foto: sxc.hu

kviz lijeva i desna polutka Mozak razum i osjećaji

Još vijesti