Slika nije pronađena
Svakodnevno se osjećamo tužno, bespotrebno, propalo... mislimo da nam nema pomoći. Mnogi misle da je nakon svađe o njoj najbolje razmisliti
I ja kažem da, ali ne odmah. Sigurno ste još ljuti. A ako ne odmah, kada onda? Nećete moći preživjeti par dana bez najboljeg prijatelja.

Pročitajte moj savjet. Možda uspijete, kao ja.

'NO MUSIC, NO LIFE' poznata je rečenica svim tinejdžerima. Da, glazba je moj život. Bavim se pjevanjem već 9 godina i želim još puno. 

Pohađam, tj. završavam glazbenu školu, te ću, nadam se, dogodine upisati srednju glazbenu. Sigurna sam da postoji još mnogo cura s ovom pričom, ali nismo svi stvoreni jednaki pa ne vjerujem da puno osoba ima isti osjećaj prema glazbi kao ja. Često se svađam s važnim osobama. I što onda? Počnem plakati jer moj život neće biti isti. No glazba ublaži tu bol, bar za malo. 

Od 200 pjesama na Ipodu svaka može sa samo jednim stihom opisati moju situaciju. I znam pjesmu koja me u tom trenutku može usrećiti. Zbog riječi pjesama, skupim hrabrosti i sutra osobi zbog koje patim napišem što osjećam. I sve bude kao prije...

No što ako te iznevjeri najbolji prijatelj? Što ako ostaneš bez osobe koja ti najviše znači? Što ako nema pjesme koja te svojim stihom ohrabruje? Što ako ti ništa više ne pomaže? Kako se tada osjećaš? 

Ja imam osjećaj kao da se svijet ruši. I neću mu imati hrabrosti reći sve u lice. Neću moći gledati njegovu 'sestru' kako stoji s njim, a svoje najbolje prijatelje je zaboravio. Sve je prolazno pa možda i taj osjećaj. A možda i to prijateljstvo?

Pjesme mi pomoći ne mogu. Ali, u svim težim, ali i lakšim trenucima, ja pišem. I brišem. Popunjavam papir suzama. Nakon toga skladam. I suosjećam s ljudima koji pišu pjesme, koji moraju svoje osjećaje stavljati na papir. Pjevam svoju pjesmu, ali ne smijući se. Plačem, lijem svoje suze. U svoju pjesmu unesem toliko emocija da ne shvaćam profesionalne pjevače.

Ali što je zapravo pjesma?

Imam već 10-ak pjesama za koje nitko ne zna. Svaka ima svoju priču, osobu kojoj je namijenjena. Samo što ta osoba nikada neće to doznati. Zato bi definicija pjesme bila da je ona poruka osobi kojoj se to ne usudimo priznati.

Zato vam preporučujem da i vi svoje osjećaje u teškim situacijama - napišete. Ne mora to biti uglazbljena pjesma, samo riječi koje imaju posvetu događaju ili osobi.

M.B.

glazba život

Još vijesti