Slika nije pronađena

Evo ti 12 savjeta kako da održavaš svoju vezu da bude što duža (pa na kraju i završiš sa svojim partnerom ispred oltara) i zdravija.

1. PRIJATELJSTVO

Neka vaša veza počiva na čvrstom prijateljstvu. Tako vaša veza ima čvrste temelje, uvijek si možete reći sve, možete se glupirati zajedno a i ako prekinete, prijateljstvo (samo ako je čvrsto) će održavati vaš daljnji odnos.


via GIPHY


2. POVJERENJE 

Ako nemaš povjerenja u svojega partnera, nemoj biti u toj vezi. Bit će puno situacija gdje ćeš jednostavno trebati vjerovati svojemu partneru, a ako to nećeš moći bez da dramiš, napadaš i u svakoj prilici kopaš po mobitelu, to onda nije prava osoba za tebe.

3. KOMUNIKACIJA

Ako te nešto muči, imaš problema ili ti je jednostavno loš dan, pričajte o tome. Budući da je ljeto i možda ste odvojeni, najbitnije je pričati/dopisivati se svakodnevno. Ne stalno jer ne želiš biti gnjavež, ali par porukica ujutro i kratak razgovor navečer da čuješ kako mu/joj je prošao dan je čisto dovoljno.


via GIPHY


4. IZLASCI

Nemojte biti jedan od onih parova koji ne mogu disati jedno bez drugoga. Izlazite 2-3 puta tjedno na kavu i po mogućnosti jednom mjesečno u pravi izlazak. Naravno nemojte zaboraviti provoditi vrijeme sa svojim ostalim prijateljima!

5. POŠTOVANJE

Naravno da ćete se tu i tamo posvađati ili imati nekakvu trzavicu, no ne govorite ono što ne mislite i ne vrijeđajte se. Imajte poštovanja jedno za drugo i za mišljenje tvog partnera.

6. LJUBOMORA

Okej je biti malo ljubomoran tu i tamo, ali ako svaki put goriš od ljubomore kada mu/joj prijatelj/ica lajka fotku na instaču ili kada kaže da ide na kavu s osobom drugog spola – to je već previše. Ohladi se i pogledaj pod broj 2! (Dodatan savjet: nikada mu/joj ne brani kavu s osobom drugog spola.)


7. UPOZNAVANJE

Znate ono kada idete na obiteljski ručak i kada krenu ona pitanja: kako je u školi?, što planiraš dalje?, imaš li kakvog dečka/curu? Recite im istinu. (Nadam se da si prvo rekao/la svojim roditeljima da ne padnu sa stolca od iznenađenja.) Upoznaj ga/ju doma sa svojima jer će tvojim roditeljima također biti lakše kada vide i upoznaju dečka/curu svojeg djeteta i kada znaju s kime si.


via GIPHY


8. DRUŠTVENE MREŽE

'Skrivaj svoju vezu, ali daj do znanja da si u vezi'. Ne moraš svaki put na instač ili fejs postaviti sliku sa svojim dečkom/curom. Također, ne moraš svaki put kada se posvađate to davati do znanja javnosti. Vodi se gore navedenom izrekom.

9. BUDUĆNOST

Kada pričate o budućnosti, govorite za vas oboje. Uključujte jedno drugoga u budućnost. Ako ne vidiš ili ne možeš zamisliti svoju budućnost sa svojim partnerom, nemoj mu/joj oduzimati vrijeme.

10. SVAĐA

Svađa je nešto najnormalnije u vezi. Nije okej ako se stalno svađate, ali nije ni okej ako se nikada ne svađate. Sigurno ste čuli 'što se par više svađa to im je zdravija veza'. Vas dvoje svađe udaljuju, ali ono što vas iznova spaja je pomirenje. Tako da bi izreka trebala biti 'što se par više miri, to im je zdravija veza'. Kada dođe do svađe prvo se malo ohladite i smirite živce a onda mirno popričajte i nađite rješenje. (Dodatan savjet: ne prekidajte ako to nije jedino i najbolje rješenje!)


via GIPHY


11. KOMPROMISI

Naravno da ti i tvoj partner niste isti i da nemate iste stavove i mišljenja o svemu, no zato postoje kompromisi. Nađite tu zlatnu sredinu koja vam odgovara. Naravno, nikad nemoj biti razmažen/a i ponekad udovolji svojoj boljoj polovici. Ti ćeš se osjećati bolje, a njemu/njoj ćeš pokazati da ti je stalo.

12. INTIMA

U vašoj vezi seks ne smije biti tabu tema! Ako nisi spreman/na reci, ako ti nešto ne paše u seksu reci. Seks će vam onda biti puno bolji, a s time i sama veza. (Naravno seks nije najbitniji čimbenik u vezi, ali nije ni u potpunosti nevažan. On će vas povezati na većoj razini.)


Voliš pisati? Ili pak više voliš snimati videe? Oduvijek te zanimalo kako bi bilo biti novinar? Ovo je prilika da se okušaš u novinarskom poslu i vidiš jesi li stvoren/a za to. Teme su po tvom izboru, to može biti moda, savjeti, glazba, zanimljivosti, DIY, škola, tehnologija... sve što zanima tebe i ostale tinejdžere!

Svoj članak ili video možeš nam poslati na mail novinar@teen385.com ili u inbox na Facebook stranicu Teen385.com.

Foto: Unsplash/Shutterstock/Giphy

Nikolina Novačić

Kako postati kralj Instagrama? Savjeti i trikovi zlata vrijedni

Provjeri još...

Na raskrižju puteva – savjeti za preživljavanje zadnjeg razreda 'iz prve ruke'

Što mi daje snagu da baš uvijek budem ono što jesam? Uz moj recept budi i ti!

parovi veza ljubav savjeti teen novinar