Slika nije pronađena

“I love my friends,
they are the best friends I ever can imagine
they make me smile every time again.
even when I don’t want to
they’re always have been
the best people I knew.”
L.D.R.

Dragi moji TEEN-ovci! Primjetila sam da vas dosta postavlja pitanja vezano za muško-ženska prijateljstva. Uvijek se postavlja pitanje: Da li ona uopšte postoje? 

Moj odgovor je da postoje, samo se treba potruditi oko njih. Rijetka su, to da, ali su zato nešto najljepše što čovjek može da ima u životu.

Ja sam ponosna što mogu reći da imam najboljeg muškog prijatelja! Da – ponosna sam! To ne bih mijenjala ni za šta na svijetu, jer neprocjenjivo je kad te neko razumije, pomaže ti, cijeni te i voli. Kod ove vrste prijateljsta uvijek postoji mogućnost da se jedno od vas zaljubi u ono drugo ili čak da se oboje zaljubite. To je još jedna pozitivna stvar, jer je u vezi najbitnije imati prijatelja i poštovanje.
Međutim, ima osoba koje su jednostavno tu za tebe i koje prijateljstvo cijene više od bilo čega, pa ponekad, ako im se i učini da osjećaju nesto više, prešutjet ce da bi vas zadržali. Ja – kao osoba koja ima dva najbolja prijatelja – smatram da imam pravo da govorim o ovoj temi, odnosno da pišem o njoj. 
Kod muških prijatelja naći ćete ono što kod cura nećete. Znam da vam ovo može zazvučati jako glupo, ali cure su zavidne i bez obzira koliko željele da vama bude dobro, uvijek će gledati da iz svega toga izvuku neku korist za sebe.

Znate za onu: “Pitajte prijateljicu prilikom odabira momka, ipak će to poslije biti njen”? 
E, pa toga nema s muškim prijateljima. Oni vam samo mogu pomoći da vezu učvrstite, dati vam neke savjete kako da postupate u određenim situacijama, jer jako dobro razumiju muškarce i znaju otprilike šta bi moglo da im smeta i slično – ipak su i oni momci!

I da, jedna još jako bitna stvar! Svaki kompliment ili kritiku koju vam oni upute prihvatite, jer sigurno govore samo za vaše dobro. 

Ako imate muške prijatelje, moj vam je zadnji savjet da ne nasjedate na priče ljudi oko vas da se vremenom jedno od vas “mora zaljubiti”. Samo ćete početi osjećati neugodu u njihovoj blizini.

HappyGirl5

muško-žensko prijateljstvo

Još vijesti