Slika nije pronađena
Pozdrav ekipa, moje ime je Ruby, imam 19 godina i idem u medicinsku školu. Prije tjedan dana sam se vratila s maturalnog putovanja i nakon što sam se pošteno naspavala i odmorila, odlučila sam vam ispričati kako zapravo izgleda maturalno putovanje.

Vjerujem da svaki srednjoškolac jedva čeka otputovati na svoje maturalno putovanje, baš kao što sam i ja brojala dane, sate, minute, sekunde sve dok napokon nije došao taj dan. Evo kako je to izgledalo...

Noć prije polaska pakiraš kofere. Sav/sva si u stresu jer ne znaš sto bi ponio/ponijela od odjeće.. I tako blejiš u ormar određeno vrijeme, ne znaš dal' bi ponio dugu ili kratku odjeću ili pak oboje...


Konačno, nakon 2 sata sjedenja pred ormarom shvatiš da postoji Google i da možeš provjeriti kakvo te vrijeme čeka.. Sav/sva sretan/na i zadovoljan/na ideš na spavanje, iako ti je ostalo samo sat i 45 min do oglašavanja alarma.. Kad legneš, naravno ne možeš spavati jer si ti već na maturalcu i radiš sve budalaštine koje je tvoj mozak u tom trenutku smislio... Od prvog opijanja, do gubljenja nevinosti...Krećeš na put sav/sva izobličen/a, ali ipak pun/a adrenalina i znatiželje... Guraš se kao zadnji kreten s ostalom ekipom u želji da zauzmeš sjedalo koje je što dalje od profesorovih očiju. Kad se smjestiš, osjetiš lagane žmarce u trbuhu i jednostavno ne možeš dočekati da dođeš na željenu lokaciju... Dok se voziš piješ, pjevaš, crkavaš od smijeha... Međutim, ima i onih koji ti popiju mozak s onim: 'Moram u WC, mjehur će mi puknut', a nisu popili ni pola litre vode, dok si ti već ubijen/a od alkohola kao i ostatak razreda.

Smjestiš se u hotel, ideš na doručak, ručak, večeru, a na stolu je sve osim onoga što ti inače jedeš kod kuće...  I tako razočaran/na odeš do prvog dućana po čips da se najedeš kao čovjek. Putem do hotela moliš Boga da sutra hrana bude po tvom ukusu, ali odmah ću ti reci: UZALUD MOLIŠ!

via GIPHY


Kreće prvi dan opijanja po sobama hotela... Znaš da sada možeš piti koliko želiš, nema roditelja da te kritiziraju zbog toga.  Jedini problem je taj što se u sobama ne smije pušiti, a normalno moraš ispasti faca, pa ćeš otvoriti prozor i pušiti, jer kome se da silaziti s 10. kata zbog cigarete?!

Svako jutro ideš u obilazak grada, jedva stojiš na nogama i svaka košćica te boli, a uz to moraš slušati vodiča koji govori o povijesti grada u kojem se nalaziš... Pare lete kao avioni, ali sve ti se čini jeftino jer je druga valuta i taman dok se navikneš na tu valutu, odete u drugu državu u kojoj je neka treća valuta i tako sve iz početka.


Najbolje je to što misliš da će napokon cijeli razred biti na okupu, ali moram te razočarati, klanovi i dalje postoje! Izlazak u klub – najbolji dio maturalca. Spetljaš se s nekim/om nepoznatim/om dečkom/curom, ne znaš mu/joj čak ni ime, jer ga/ju ziher nisi dobro čuo/la od glazbe, no bilo ti je glupo pitati ponovno, ali kakve to veze ima...  Tvoj novi moto je 'YOLO (You Only Live Once)'. I tako prođe tjedan dana, a nisi se ni okrenuo/la oko svoje osi... Ideš doma i ne vjeruješ kako se zapravo ništa drukčije nije dogodilo, da je zapravo sve isto kao i kad si negdje u svom gradu s ekipom.

Sve u svemu, lijepo je otići na maturalac, upoznati drugu kulturu i običaje, a najvažnije je to da će ti ostati svakako u lijepom sjećanju. Želim vam samo reći da ne idealizirate previše i da ne maštate puno jer ćete se razočarati... Dakle, ne očekujte ništa, samo uživajte u trenutku i zabavite se najbolje što možete!

via GIPHY


Voliš pisati? Ili pak više voliš snimati videe? Oduvijek te zanimalo kako bi bilo biti novinar? Ovo je prilika da se okušaš u novinarskom poslu i vidiš jesi li stvoren/a za to. Teme su po tvom izboru, to može biti moda, savjeti, glazba, zanimljivosti, DIY, škola, tehnologija... sve što zanima tebe i ostale tinejdžere!

Foto: Arhiva/Privatne fotografije/Shutterstock/Giphy

Svoj članak ili video možeš nam poslati na mail novinar@teen385.com ili u inbox na Facebook stranicu Teen385.com.

Rubi :)

Provjeri i ostale tekstove naših Teen novinara...

Tinejdžerica savjetuje – 'to-do' lista uz koju je produktivniji početak školske godine zagarantiran

Prijateljstvo – kada je vrijeme za reći 'ne' i razmisliti o prekidu s BFF?

Iz vaše perspektive – 'Odrastanjem gubimo, ali i dobivamo... Dobivamo život!'

teen novinar maturalac tinejdžerica iskustvo

Još vijesti