Slika nije pronađena

Uvijek pišem o stvarima koje me inspiriraju , koje mi se jednostavno dogode ili su se dogodile u nekom periodu mog života. Za pisanje me inspiriraju teme koje se događaju u svijetu, vijest koju čujem na televiziji ili pročitam na nekom od web portala, osobe ili događaji koji me okružuju, knjige koje čitam i teme koje se isprepliću na stranicama te knjige.

Danas ću pisati o ponosu. Ponosu koji razara dušu, mnoga prijateljstva, veze... Jednostavno razara one male stvari koje nas čine sretnima i zbog kojih danima ne skidamo osmijeh sa lica. Ponos je nešto što svi imamo u sebi i dobro ga je imati. Treba u određenim trenutcima svog života biti ponosan na sebe ili na druge zbog nekog uspjeha koji smo postigli.

Treba voljeti sebe, treba tražiti način da postanemo što bolji u životu, u poslu koji radimo, u odnosima s prijateljima ili obitelji, treba cijeniti sebe, svoju ličnost, svoju osobnost, svoj lik jer jednostavno nema nam kopije i mi smo jedini koji predstavljamo sebe.

via GIPHY


U životu jednostavno nikada ne smijemo zanemariti svoju sreću, biti ponosan na ono što jesi ili na ono što ćeš radom, trudom i vjerom u sebe postići... Ali, što kada postanemo preponosni? Što kada se uzdignemo više nego što možemo poletjeti, više nego što zbilja zaslužujemo? Što kada imamo o sebi preveliko mišljenje? Tek onda počinje prava borba. Počinje rat sa samim sobom.

Ako se zaista želiš promijeniti, trebaš skupiti toliko volje i snage, trebaš oko sebe imati one prave ljude koji nisu otišli unatoč tomu što si radio pogrešne stvari i što si gazio sve okolo kako bi uzdigao sebe. To su zaista pravi prijatelji, ljudi koji žrtvuju minute i sate svoga života kako bi promijenili nekoga i izveli ga na pravi put. Kada bura puše, treba ti pomoć da doplivaš do mirne obale i uživaš u svemu lijepom što ona pruža. To je jedna usporedba sa životom.

Kada vas zadesi neki loš period u životu, uz pomoć osoba koje vas vole uspjet ćete u onome što želite i biti napokon sretni. Iza vas je patnja, a sada slijedi sreća.

via GIPHYŠto se događa kada preveliki ponos i hladnoća zavlada u vezi, u prijateljstvu ili u obitelji? Što tada? Iz vlastitog iskustva znam taj osjećaj. Znam taj osjećaj kada nekoga toliko voliš i znaš da ti je on potreban i da želiš djeliti neke lijepe trenutke sa njim, živjeti bajku sa tobom osobom i biti najsretnija osoba na svijetu. Ali, u tebi jednostavno prevladava taj osjećaj ponosa, osjećaj koji umrtvi svaki djelić tvoga srca i ne dopušta da na vidjelo izađu tvoji osjećaji, riječi koje želim nekom pokloniti i da otvoriš nekom srce i da se zajedno spojite i budete jedno.

Ovo mogu biti situacije i u vezi i u prijateljstvu, nešto što može pokvariti sve ono što možeš imati sa tim osobama, a za nekoliko trenutaka, kada prođe vrijeme i te osobe ne budu u tvom životu,jer vi se jednostano razdvojite, puknete na pola i više niste cjelina, već napukla duša koja ne može biti popravljena jer sva ljepila ovog svijeta nisu mogla biti toliko jaka da zaljepe sav taj ponos i hladnoću,zapravo patite.

Patite i žudite za tim trenutcima. I tu tek shvaćate što ste napravili, ali kasno je za popravak. Kasno za stare trenutke, jedino sjećanja ostaju. Ako trenutno prolazite agoniju zvanu prevelika količina ponosa i hladnoću, poslušajte moj savjet.

via GIPHY


Budite jaki, skupite snage i jednostavno recite iskreno što vas muči i što osjećate.

Budite vi, bez imalo pretvaranja i prevelikog ponosa... Spasite ono što nalikuje na slomljeno srce,jer vrlo brzo uz malo istine i osjećaja može biti cijelo.

Vjerujte mi - istina i ljubav su nešto što svi zaslužuju. Recite na vrijeme, ne čekajte posljednji vlak za razgovor jer vrlo brzo vam može pobjeći.. Tako je pobjegao i meni i sada ga ne mogu nikako uhvatiti. Zaboravite ponos, zaboravite šutnju... Jer neke riječi i trenutci promijene živote! Bit ćete sretni i voljeni! Ostavite svojom iskrenošću i osjećajima trag u beskraju, nekome koga volite.

via GIPHY'Tamo gdje su onog dana stali,ostao je njegov ponos i njezin inat. Prokockana šansa i jedno obećanje.Imali su sve,a izabrali ništa.'

Vašaa Megicaaa

Voliš pisati? Ili pak više voliš snimati videe? Oduvijek te zanimalo kako bi bilo biti novinar? Ovo je prilika da se okušaš u novinarskom poslu i vidiš jesi li stvoren/a za to. Teme su po tvom izboru, to može biti moda, savjeti, glazba, zanimljivosti, DIY, škola, tehnologija... sve što zanima tebe i ostale tinejdžere!

Svoj članak ili video možeš nam poslati na mail novinar@teen385.com ili u inbox na

Facebook stranicu Teen385.com.


Foto: Pexels/Giphy

Magdalena Trnski

Ponos teen novinar savjeti

Još vijesti