Slika nije pronađena

To nije nešto čega se treba sramiti i važno je to prepoznati ako vam se to dogodi. Iako je daleko od stvarne znanosti, astrologija vam može dati uvid u to koji horoskopski znakovi imaju veću vjerojatnost biti emocionalno nestabilni.

Kad je riječ o emocijama, neki su poprilično prizemljeni, dok drugi mogu biti poput emocionalnih vlakova smrti. Ako ste slučajno zemljani znak - Bik, Djevica i Jarac - poznati ste po tome što ste najstabilniji u čitavom zodijaku. To je zato što su ti znakovi prirodno prizemljeni i otporniji na oluje koje život ponekad može donijeti. Energetski 'fiksni' znakovi - Bik, Lav, Škorpion i Vodenjak - također često spadaju među one koji su emocionalno stabilniji jer ne vole promjene i vole stvari držati onakvima kakve jesu. Oni donose odluke koje se temelje na njihovim čvrstim i dugotrajnim stavovima koje nitko ne može pokolebati kakvi god oni zaista bili – njima su jedini ispravni i ne pada im na pamet da isto ne mora vrijediti za sve.


S druge strane postoje neki horoskopski znakovi koji se često nađu usred vrtloga vlastitih emocija. I oni su sasvim sposobni postići emocionalnu harmoniju, kad steknu dublji uvid u sebe. Prema astrologiji ovo su emocionalno najnestabilniji znakovi zodijaka:


1. RAK

Rakom vlada Mjesec stoga na njegovo raspoloženje mogu izravno utjecati mjesečeve faze. Budući da je Rak vodeni znak, samo jedan mali kamenčić može stvoriti valove njegovom emocionalnom stanju. Rakovi mogu prijeći od brbljavosti i hihotanja ujutro do živčanost i generalne tuge u samo sat ili dva vremena i to uz samo malo provokacije. Iako njihove stalne promjene raspoloženja mogu biti grozne za one koji ih okružuju, Rakovi to ne rade namjerno. Oni samo osjećaju stvari puno dublje nego bilo tko drugi. Samoća im može pomoći da uspostave ravnotežu.2. VAGA

Vage kao znak zodijaka predstavlja vaga, pa sa sigurnošću možemo reći da je ravnoteža za njih JAKO bitna. Neke od njih  su odlične u održavanju ravnoteže, ali one ulažu jako puno energije, usredotočenosti i prakse u to. Ako ipak dođe do neravnoteže Vage se puno teže pomiruju s tim da je to jednostavno tako i žele riješiti problem – trebaju shvatiti da drugi mogu živjeti s tim neravnotežama i da njih one niti malo ne muče i ne izbacuju ih iz takta. Ponekad Vage namjerno uzrokuju neravnoteže u svom životu kako bi postigle određeni cilj. Kad se to dogodi, to može izbaciti njihovo emocionalno stanje ih ravnoteže. Ali budući da uvijek žele održati svoj život savršeno skladnim, Vage će učinit sve što mogu kako bi uložile jednak napor i trud u sve stvari, od karijere do odnosa s ljudima koji ih okružuju.


3. ŠKORPION

Škorpion je takozvani fiksni znak, što obično znači da je neki znak emocionalno stabilan. Međutim, Škorpioni su i dalje vodeni znakovi. Ako ne kontroliraju svoje emocije one za njih mogu biti popust uragana, potresa i poplave koji se događaju istovremeno, a oni nemaju mogućnost to zaustaviti ili promijeniti. Njihove emocije ih mogu pokositi samo tako, a oni koji su im bliski ili se samo nađu u njihovoj blizini u tom trenutku osjetit će intenzitet njihove uzburkanosti. Ona se može manifestirati u obliku hladnog bijesa, osvete ili većih ispada, ali nije sve loše. Ponekad Škorpioni jednostavno moraju dotaknuti dno, kako bi im onda baš to pomoglo da dođu k sebi nakon emocionalne nestabilnosti koja ih je pokolebala.4. STRIJELAC

Strijelci nisu poznati po tome što su emocionalno nestabilni -  barem ne na neki tipičan način. Međutim, mogu biti vrlo emocionalno nedosljedni. Jednog će dana reagirati na iznenađenje veseljem i potpunim ushićenjem, dok će drugog reagirati ljutito, zbunjeno ili nezainteresirano. Iako se ovo može činiti kao emocionalna nestabilnost, to se sve zapravo samo svodi na njihov način razmišljanja u tom trenutku. Ako su smeteni ili razmišljaju o tome što će raditi sutra, to će utjecati na način na koji se ponašaju i na koji reagiraju na određene stvari. Kod Strijelca je sve to zaista stvar perspektive.5. RIBE

Slično kao i drugi vodeni znakovi, Ribe emocije osjećaju do ekstremnih razina. To je zato što imaju duboku intuiciju i osjetljivi su na okruženje i raspoloženja ljudi oko njih. Dobra stvar je što većina Riba zna kako usmjeriti svoje emocije u nešto poput umjetnosti ili glazbe. Ali kad se nemaju na što usredotočiti onda mogu biti vrlo emocionalno nestabilne.

Ako ste slučajno jedan od ovih znakova, ne brinite, nije vam 'suđeno' da budete emocionalno nestabilni. Postoji toliko mnogo faktora koji mogu doprinijeti osjećaju emocionalne neravnoteže, ali ako čitate ovo i dogodi se da vam to zvuči kao istina, znajte da je uvijek dobro potražiti pomoć ako vam zatreba.

Foto: Giphy/ Shutterstock - El Nariz

M.S.K.

Pogledajte još:

Ovih će šest znakova zodijaka oboriti neki svjetski rekord! Saznaj tko su oni i koji je rekord njihov

Otkrij koji su najkreativniji znakovi zodijaka – totalno su čarobni i inspirativni!

Saznaj koje su top tri zavodnice zodijaka zbog kojih dečki *gube razum*

Horoskop zodijak emocije nestabilnost astrologija znak u zodijaku

Još vijesti