Slika nije pronađena

Boje su poznati lijek za loše raspoloženje, nervozu, bezvoljnost i mnoge druge psihosomatske probleme. 'Color astrologija' ili astrologija boja je individualni način pristupa koji prema tvojoj natalnoj karti i horoskopskom znaku savjetuje koje bi boje trebala nositi i njima se okružiti, a koje izbjegavati.

Boja ti može pomoći da prebrodiš neke emocionalno teške periode u životu, pobijediš tremu pred ispit, privučeš ljubav, sreću i zadovoljstvo u svoj život.

Boje po astrologiji poseban su dio astrologije koji služi za bolje razumijevanje emotivnog stanja i psiholoških karakteristika svake osobe. Prema natalnoj karti, koja se radi prema mjestu i datumu tvog rođenja, astrolog može odrediti koja bi ti boja najbolje odgovarala.

No, neke su boje univerzalne preporuke određenim skupinama horoskopskih znakova, tako da odlazak astrologu uopće nije potreban.

Boje se najčešće povezuju sa skupinama horoskopskih znakova i elementom koji njima vlada. Primjerice vatrom, vodom, zemljom ili zrakom.

Vatreni znakovi (ovan, lav i strijelac)

Najčešće ih privlače jarke, energizirajuće boje poput narančaste i crvene jer najbolje odražavaju njihovu neustrašivu narav i vatreni temperamen. Kad lakiraš nokte, uređuješ sobu ili biraš neku boju odjeće – neka to budu ove boje koje će istaknuti tvoju osobnost i pomoći ti da ju izraziš.

Zemljani znakovi (bik, djevica, jarac)

Često se vezuju uz zemljane boje poput smeđe i zelene koje odgovaraju njihovom uzemljenom i prizeljenom karakteru. Zemljane boje spajaju nas s prirodom i uravnotežuju, daju osjećaj spokoja i mira. Ako pripadaš ovoj skupini znakova, nećeš pogriješiti sa zemljanim bojama!


Zračni znakovi (blizanci, vaga, vodenjak)

Najčešće nose ili ih privlače živahne i mentalno stimulirajuće boje poput ružičaste i žute. Njihov je element povezan s umom i intelektom stoga biraj ovakve vibrantne i poticajne boje uz koje će tvoj brz i okretan um doći još više do izražaja.


Vodeni znakovi (rak, škorpion, ribe)

Ovo su najmirniji znakovi u čitavom zodijaku, a povezuje ih se s dubokim i smirujućim bojama oceana kao što su zelena i plava. Odgovarati im može i boja ametista zbog svoje mističnosti.

A koju ti boju voliš? Odgovara li ovoj podijeli prema 'obojanoj astrologiji'?

L.B./izvor: rosetheodora.com

foto: sxc.hu

Pročitajte još...

...Znanstvenici potvrdili: godišnje doba u kojem si rođen utječe na tvoj temperament!...

...Reci mi boju svojih očiju i reći ću ti kakav si...

...Što tvoj horoskopski znak govori o tvojoj kosi?...

color astrologija boje po horoskopskih znakovima kromoterapija boje i zodijak

Još vijesti