Slika nije pronađena

Svaki znak zodijaka, prema astrologiji, uklapa se u određenu ulogu u društvu koju ne može zamijeniti bilo tko drugi.

Možda je jedna od vaših prijateljica više kao 'mama' koja provjerava svakoga kad stvari postanu previše divlje ili je možda netko od vaših prijatelja ona 'osjetljiva' prijateljica za koju znate da uvijek možete računati na to da će vam odgovoriti. Čak i na one pozive u tri ujutro. Možete li zamisliti da ostanete bez jednog ili više takvih prijatelja? Naravno da ne! Jer kada ste svi zajedno, vi ste kao jedan veliki super prijatelj koji bi mogao vladati svijetom ako to poželi.


via GIPHY


I imati takve prijatelje nikada ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo. Biti prijatelj znači podići svoje prijatelje i uvijek biti tu jedni za druge, bez obzira na sve. Dakle, koja ste vi vrsta prijatelja, na temelju astrologije? Nastavite čitati kako biste saznali...

OVAN

Ovan je impulzivan i pravedan, ne podnosi nepravdu i odmah će potrčati da pomogne čovjeku u nevolji, bez obzira na to tko je to. Na taj način sklapa prijateljstva. Međutim, nema mnogo živaca za one koji imaju neke kronične probleme. Uvijek su spremni pomoći, pojavit će se gdje god je potrebno ako ga nazove prijatelj. Snalažljiv je, spretan i duhovit. Svoj neiscrpan entuzijazam stalno prenosi na druge.


via GIPHY


BIK

Kad se Bik sprijatelji s nekime, to je za sva vremena - pouzdan je, odan i posesivan. Nemojte ga kritizirati tako što ćete mu pričati o nekim drugim i boljim prijateljima nego što je on jer mu je teško podnijeti pomisao da možete biti ljubazniji prema drugima i da on sam nije u tom društvu. On cijeni prijatelje prema načinu na koji reagiraju kad god je Biku potrebna pomoć, čak i ako u tom trenutku ne mogu ništa konkretno učiniti.


BLIZANAC

Iako imaju puno prijatelja, oni se oslanjaju uglavnom na sebe jer im misli lete sto na sat. Oni imaju racionalni pristup svemu i u svakoj prilici jer uvijek postoje krajnje logična i prihvatljiva rješenja za svaki problem prema Blizancima. Oni uživaju u novim poznanstvima, ležerni su, lako se raspričaju i vole prikupljati informacije koje mogu biti korisne za jednog od njihovih prijatelja, ali i one koje se mogu iskoristiti i protiv neprijatelja.


via GIPHY


RAK

Neće vam izravno reći da ste mu potrebni, ali on očekuje od vas da pročitate između redova kako bi vidjeli da ima problem. Ako mu ne pomognete kad mu je to potrebno, on postaje osvetoljubiva osoba i čeka savršeni trenutak da te podsjeti na to. Zbog promjenjivog raspoloženja Rak je zapravo neizvjestan prijatelj jer nikad ne znate pod čijim će utjecajem izgubiti oklop. On razumije bolje nego što je sposoban pomoći. Također, pobrinite se da predstavite svoj problem kao da to tuđi problem jer onda on može biti objektivan.

LAV

On voli pomagati jer je velikodušan, a zbog zahvalnosti drugih ljudi osjeća se dobro iako nikad ne inzistira na tome, niti ne zamjera prijateljima koji zaboravljaju na to kad pomogne. On vrlo rado pomaže drugima, ali teško prihvaća tuđu pomoć kad mu je potrebna, čak i od dobrih prijatelja. Samopouzdanje zbog profesionalnog zadovoljstva i novca daje mu osjećaj moći i utjecaja, ali se s tim nikada neće hvaliti jer je muškarac Lav džentlmen, a žena je lavica.


via GIPHY


DJEVICA

Teško ćete ju iznenaditi ako se požalite na nepravdu koja vam je učinjena ili na nešto što ne možete riješiti jer je Djevica uvijek spremna nositi se s bilo čim. Djevica isključuje emocije i to se na prvi pogled može činiti okrutnim, ali ona usredotočuje pozornost na vaš problem i nepogrešivom logikom i objektivnošću stvari vraća na njihovo mjesto. Neprocjenjiva je kao prijatelj, a ako je tvoj neprijatelj – uvijek joj budi blizak/a.


VAGA

Iako može djelovati površno, Vaga je veliki prijatelj jer je rođena kao odvjetnik. Vaga zna slušati i zna dati savjet jer se lako stavlja na tuđe mjesto. Također, Vaga zna preuzeti ulogu 'vašeg neprijatelja' i može misliti kao oni što je iznimno korisno. Vaga mrzi tražiti pomoć od prijatelja i od njih očekuje da ju sami ponude, pa se često i razočaraju kad tu pomoć ne dobiju.


via GIPHY


ŠKORPION

Jedno je sigurno - ne trebate Škorpiona kao neprijatelja, a ako je vaš prijatelj onda možete računati na njegovu neograničenu odanost. Ako mu povjerite tajnu ili otvorite dušu Škorpionu, on ju nikada neće zloupotrijebiti. Kada bude izdan, onaj koji ga razočara mora biti oprezan jer Škorpion neće odustati dok se ne osveti. Potrebno mu je vrijeme da stekne povjerenje i da prihvati nekoga kao prijatelja od koga očekuje da će poštovati njegovu privatnost.

STRIJELAC

Veliki je prijatelj u svakoj prilici. On će iskoristiti sve svoje veze kako bi vam pomogao, ali pobrinite se za to da ga ne povrijedite jer može biti vrlo neugodan i osvetoljubiv. Ako tražite savjet od Strijelca, on odmah shvaća srž problema stoga nemojte biti iznenađeni ako vas malo povrijedi jer obično će reći apsolutno sve što misli. Strijelac se ne može družiti s bilo kime. On je elitist, pa za prijatelje traži ljude koji su slični njemu i pomalo snobovi.


via GIPHY


JARAC

Kod Jarca morate proći neke testove i provjere, kojih nećete ni biti odmah svjesni, kako bi vas prihvatili kao prijatelja. Iako mu je stalo do formalnosti i bontona, kad ih tražite za pomoć može vas iznenaditi bliskošću i razumijevanjem - što je sasvim suprotno od njegovog suzdržanog ponašanja. Jednom kad prekinete prijateljstvo - to je zauvijek. Bolje mu je biti prijatelj nego neprijatelj jer nikada ne zaboravlja da ste ga izdali ili prevarili.

VODENJAK

Vodenjak je pristran prema prijateljima i uvijek ima izgovor za njih, što god da su učinili. Prijateljstva sklapa ležerno, bilo gdje i bilo kad, naizgled vrlo jednostavno i lako. Ima nonšalantan pristup, uvijek ima dobru temu za razgovor. Kada se nađete u nevolji, on ne pita koje je doba dana ili noći - pojavit će se ondje gdje ga trebate. On dolazi da pomogne i nestane, i ne očekuje zahvalnost jer je vrlo ljubazan.


via GIPHY


RIBA

Ribe su rođeni psiholozi i nema boljeg ramena od njihovog za plakanje. Međutim, nemojte im se baš povjeravati, štoviše, izbjegavajte to u potpunosti jer će sav vaš prljavi veš u suprotnom izaći na vidjelo. Kada prijatelj zatraži pomoć, uvijek imaju vremena za njega i spremni su duboko analizirati njegove probleme, sve dok intuitivno ne pronađu rješenje.


Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Skroz su zli i nije im problem nikoga povrijediti – ovih 5 znakova zodijaka su najokrutniji

Tko je luster? Evo koji si ti celebrity outfit s Met Gale s obzirom na svoj horoskopski znak

[HOROSKOP] Otkrij koje su tri najgore osobine svakog znaka zodijaka

prijatelj kakav si prijatelj zodijak vrsta prijatelja zabava Horskop znak u zodijaku