Božićni poklon

„It's the most wonderful time of the year“ rečenica je koju vjerojatno čujete bar nekoliko puta u danu. Advent je skoro pri kraju i Božić već kuca na vrata, svi se vesele susretu s najdražim ljudima, finim kolačima, a i šarenim poklonima.

Uz savjete kako do poklona koji vam neće opustošiti studentski budžet, donosimo pet trikova kako spretno zamotati pripremljeni poklon da osoba koju darujete bude iznenađena na prvi pogled.

Božićno drvce

Jedno je sasvim sigurno – nema proslave božićnih blagdana bez veselog i ukrašenog drvca. Taj simbol blagdana može se prenijeti i na poklone. Uz pomoć ukrasnog papira, svjetlucave trake i ukrasa koji će doći na vrh ovaj zgodni ukras napravit ćeš u nekoliko pokreta čak i ako nisi na ti s kreativom.

Nakon što zamotaš poklon u papir po želji na sredinu zalijepi obostranu ljepljivu traku koja će poslužiti kao glavna nit za drvce. Zatim pripremi tamnozelenu traku i kreni je lijepiti dijagonalno od vrha zamišljenog drvca. Kad dođeš do kraja jednostavno odreži zelenu traku i ukrasi vrh svog drvca uz pomoć zvijezde ili drugog ukrasa po želji.


Za bogatiji izgled tvog božićnog drvca možeš se poslužiti i ovim trikom.


Šljokice

Što je Božić bez lampica, svjetla i šljokica? Stoga šljokice dodaj i na poklon. Već pripremljeni poklon prvo zamotaj u papir po želji. Možeš odabrati jednobojni, neki s božićnim motivima ili čak sjajni. Zatim šljokice po želji rasporedi na foliju i preko njih zalijepi ljepljivu traku da pokupiš sve šljokice, a onda tu traku zalijepi preko poklona. I to je sve!


Irvas, pingvin, polarni medvjed – ili nešto drugo?

Ovo je ideja za one koji žele nešto drugačije od standardnih blagdanskih motiva. Trebat će ti papir u boji, flomasteri, škare, ljepilo i dobra volja. Bitno je da znaš koji motiv želiš i možeš se baciti na posao. Uz malo mašte tvoj poklon može postati i neki drugi lik poput Djeda Božićnjaka, vilenjaka pa sve do Grincha.


Mekani poklon

Najveća dilema zamatanja poklona je što kad pripremiš mekani poklon – plišanac, ukras za sobu ili odjeću – a ukrasni papir ne surađuje. Za takve situacije tu je zgodno rješenje pa od ukrasnog papira možeš napraviti vrećicu u koju ide tvoj mekani poklon i dodaci po želji.


Manjak papira

Prošli su kolokviji, opuštaš se nakon stresnog razdoblja, polako pripremaš poklone za Božić, dolazi kraj godine i sve je nekako laganini. A onda u zadnji tren shvatiš da ipak nemaš dovoljno ukrasnog papira za poklone. Hvata te panika jer dućani su već zatvoreni – evo kako možeš spasiti tu situaciju.

 

Još vijesti