Indeks u rukama studenta, ocjene

Budući studenti Sveučilišta u Slavonskom Brodu ovoga će ljeta i jeseni imati priliku upisati tri nova studijska programa, među kojima je i dugo najavljivani studij informatike.

Širi se lepeza znanosti u Slavonskom Brodu: najmlađe hrvatsko sveučilište za predstojeću akademsku godinu najavljuje tri nova studija, piše Brod Portal.

"Radi se o studijima koji odgovaraju potrebama tržišta rada; to je prije svega preddiplomski stručni studij informatike i informacijskih tehnologija koji smo pripremali više od godine dana i za koji smo napokon dobili dopusnicu za izvođenje od Ministarstva znanosti; zatim vrlo aktualan preddiplomski sveučilišni studij eko-inženjerstva i zaštite prirode te uvijek atraktivan studij ekonomije, u ovom slučaju radi se o preddiplomskom sveučilišnom studiju", rekao je za SBTV prof. dr. sc. Ivan Samardžić, rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Sljedeći je korak pak pokretanje sveučilišnog diplomskog studija eko-inženjerstva i zaštite prirode, ali i ekonomije. U ovom trenutku još im nedostaje stručnih nastavnih kadrova – i to docenata iz područja informatike, matematike, psihologije.

Šesnaest studijskih programa, oko 130 zaposlenih i oko 2300 studenata - to je trenutačna slika slavonskobrodskog Sveučilišta. Sve je više mladih koji prepoznaju mogućnosti i prednosti studiranja u Slavonskom Brodu. Stoga rektor i profesori očekuju veliki odaziv na upisne rokove i ove jeseni, kada i počinje izvođenje nastave na tri nova studijska programa, posebno na studiju informatike, s obzirom na galopirajući napredak IT sektora, a istodobno manjak formalno obrazovanih informatičkih stručnjaka na tržištu rada.

"Prošlogodišnji podaci govore o manjku stručnih kadrova iz informatike na tržištu rada u svim županijama", istaknuo je doc. dr. sc. Mladen Bošnjaković, pročelnik Tehničkog odjela Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Upisne kvote za sva tri studija prilagođene su potrebama tržišta rada, a više detalja o broju raspoloživih mjesta i uvjetima upisa objavljeno na web stranicama Sveučilišta.

izvor: brodportal.hr

Još vijesti