UNIDU televizija

Svečano je otvoren studio studentske UNIDU televizije povodom 20. obljetnice rada Sveučilišta u Dubrovniku, u Kampusu Sveučilišta. Otvorenju su prisustvovali brojni alumniji, studenti i nastavnici Sveučilišta koji su sudjelovali u nastajanju studentske televizije, a danas rade kao medijski djelatnici diljem Hrvatske.

Glavni urednik UNIDU televizije Alen Roki je istaknuo kako će studio prije svega donijeti jako puno prakse za studente, druženja i dobrog sadržaja iz studentskog života i kako je siguran da će, poput UNIDU radija, i televizija okupiti studente koji se vole baviti ovim poslom i da će im novootvoreni prostor biti od velike važnosti kroz nastavu, ali i za opuštanje pred kamerama.

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku, prof. dr. sc. Nikša Burum službeno je otvorio TV studio i naglasio kako je njegovo otvaranje bila jedna od strateških odrednica Sveučilišta, te kako će studio bit neophodan i za razvoj e-učenja.

UNIDU televizija

Otvaranje studija plod je rada uprave, Odjela za komunikologiju te svih koji su na projektu radili. Na ovaj način je kompletiran Odjel za komunikologiju kao najbolji te vrste u Hrvatskoj, koji već dugi niz godina ima studentski radio i gdje se studenti pripremaju za profesionalni rad.

Studio studentske UNIDU televizije bit će kreativni prostor koji će pružiti studentima dodatnu priliku za praktičnu nastavu. UNIDU TV je audiovizualna elektronička publikacija koja na internetu pruža informativne i edukativne sadržaje namijenjene studentima.

Program uređuju i izvode studenti Odjela za komunikologiju, a uz emisije na zahtjev, u kojima gostuju studenti i profesori Sveučilišta, UNIDU TV objavljuje i priloge s temama iz studentske svakodnevice.

Još vijesti