Studentski dom u Splitu

Konačne rang liste za smještaj u studentskim domovima su objavljene, a studenti koji nisu uspjeli ostvariti pravo na smještaj i oni koji nisu niti predali zahtjev za istim su u potrazi za studentskim stanovima po prihvatljivoj cijeni.

Cijene najma stanova su sve veće, a studentima ljeto predstavlja ključan period za pronalazak idealne lokacije za boravak. U gradovima na kopnu situacija je barem malo jednostavnija jer studenti imaju priliku „rezervirati“ smještaj i čuvati ga preko ljeta plaćanjem najamnine.

U Splitu ne vrijede takva pravila, s obzirom na činjenicu da je to turistički grad, stanodavci tijekom ljetnih mjeseci iznajmljuju svoje objekte turistima. Tako studenti moraju već početkom lipnja napustiti stanove kako bi se oslobodila mjesta za turiste.

Kako bi, barem malo, doskočili takvoj situaciji, Studentski centar Split se pobrinuo da studentima olakša cjelokupan proces. Naime, pokrenuli su oglasnik stanova gdje studenti mogu na lakši način pronaći odgovarajući smještaj, kvart i samu lokaciju.

Isto tako, pozvali su i sve splitske stanodavce da oglase svoj smještaj na internetskoj stranici Studentskog centra Split i tako jednostavnije pronađu svoje najmoprimce.

Još vijesti