Tia na svojoj promociji.

Tia O'Donnell studirala je na jednom od najprestižnijih umjetničkih fakulteta u Velikoj Britaniji: Central Saint Martins.

Prošli tjedan na svom Instagramu objavila je nekoliko fotografija i video-isječak s promocije, kad je u nesvakidašnjoj haljini izašla na pozornicu.


Najstariji maturant u državi. Cijeloživotno učenje – doslovno: 92 godišnjak je najstariji maturant u državi

Na komad platna napisala je "I want a refund" (Želim povrat novca), sve je prišila na haljinu za promociju i takva izašla na pozornicu.

Dvije od tri godine studija - preko Zooma

"Kvaliteta obrazovanja koju smo dobili nije ni blizu stvarnoj cijeni koliko smo platili“, rekla je za i-D. "Protestirala sam na svojoj promociji jer sam imala osjećaj da se studente ignorira. Nije u redu to što smo plaćali punu školarinu, a dvije od tri godine studiranja smo studirali online. Napisala sam preko komada tkanine da želim povrat novca i tako sam izašla na pozornicu po diplomu", kaže Tia i dodaje da se studente zanemaruje i ne čuje dovoljno u cijeloj akademskoj zajednici.

Kako nastavlja, nije doživjela sve što bi joj ovaj fakultet inače mogao ponuditi, već je dvije godine provela na Zoomu kod kuće. "Svi smo platili 9000 funti za Zoom edukaciju. Mislim da omjer znanja kojeg smo dobili i koliko smo platili nije ni približno isti" dodaje.

Slika nije pronađena Mačka Suki 'diplomirala' na fakultetu: 'Odslušala je sva moja zoom predavanja'

Pozivaju na revoluciju

Njen se video proširio društvenim mrežama pa su se u njene komentare javili i neki etablirani dizajneri, glazbenici i umjetnici, poput Harrisa Reeda, Jamie Hannah, Alve Claire i drugih.

"Kaos", "Legendo", "Ikono", "#iwantarefund serija postat će globalna revolucija", samo su neki od komentara.

"Studenti koji su više od pola svog studija proveli kod kuće zasigurno zaslužuju neki povrat novca", "Međunarodni studenti plaćaju još i više. Ja sam svoju školarinu za jedan semestar platila 11 tisuća američkih dolara, a nastavu provela kod kuće. S obzirom na to kako sada stvari stoje, žao mi je utrošenog novca na fakultet i edukaciju koji mi čak nisu pomogli pronaći posao koji bi mi mogao financirati osnovne životne potrebe. #Iwantrefund", piše još jedna studentica u komentarima.

izvor: Instagram.com/i_d

Još vijesti