Studenti enogastronomije pomeli konkurenciju! Predstavit će svoj keks u Europi
M. P.
24.07.2023
Zdravi keks
Foto: Canva
Održano je natjecanje u području prehrambene tehnologije.
Studenti požeškog Fakulteta turizma i ruralnog razvoja se mogu pohvaliti pobjedom na nacionalnom natjecanju studentskih timova preddiplomskih i diplomskih studija hrvatskih sveučilišta.
Požeški „Nutricro“ tim je pokazao svoje znanje, kreativnost i domišljatost u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda „Ecotrophelia Hrvatska 2023“. Mladi studenti su osmislili svoj proizvod pod imenom Crookie i ostvarili si pravo na sudjelovanje na europskom natjecanju.
Riječ je o kakao čajnom pecivu s liofiliziranim voćem, a svoji proizvod su osmislili sadržajno, to jest sa sastojcima od kojih bi bio taj keks. Studenti enogastronomije su pokrenuli i marketinšku kampanju kojom su predstavili zdravi hrvatski keks kao prototip na tržištu.
Mladi inovatori su pobijedili konkurenciju među svim studentima iz područja prehrambene tehnologije u Hrvatskoj, a samim time su i dobili priliku da predstave svoje proizvode na europskoj razini, stoji na vecernji.hr.