Popis mjesečnih troškova ovog studenta mnoge je šokirao.

Popularni srbijanski tiktoker Mića Aščerić, student medicine u Beogradu, nedavno je objavio video kojim je izazvao više interesa i reakcije nego mnogim ostalima.

Iako na svom profilu objavljuje razne zanimljive i duhovite video-isječke o studentskom životu, ovog puta dotaknuo se teme njegovih mjesečnih troškova koji su šokirali mnoge u susjedstvu.

Kupio je samo konzerve i nešto osnovno... Student se požalio na račun iz trgovine: 'Potrošio sam 1100 kuna, a evo što sam kupio...'

Pri navođenju troškova koje ubraja na ovu listu svakog mjeseca navodi stanarinu, režije, trošak prehrane, porez, zdravstveno osiguranje, ali i trošak društvenog života koji je neizbježna stavka života svake mlade osobe.

Iznosi koje spominje, mnoge su šokirali te izazvali burne reakcije i oprečna mišljenja njegove publike.

"300 eura za stan, sada je to malo"

"Stan plaćam samo 300 eura mjesečno, za Beograd sada malo. Za namirnice i tako te potrepštine oko kuće, dajem 5-6000 dinara svakog tjedna (mjesečno ukupno oko 25.000). Na taksi dajem oko 100 eura mjesečno, nažalost, tako se potrefi, cijene goriva su porasle", pojašnjava Mića u svojoj TikTok objavi.

Dakle na prehranu mjesečno potroši oko 1600 kuna, a na prijevoz još oko 750 kuna.

 

@ascericm Student koji živi sam i radi* 😅 #ascericm ♬ Stories 2 - Danilo Stankovic

 

Kako dalje kaže, na kave i slične troškove potroši manje jer ne izlazi često. Tako na jedan odlazak u knjižnicu ode oko 500-600 dinara, a mjesečno uz izlaske na te sporedne troškove ode oko 30.000 dinara, što je otprilike 1900 kuna.

"Račune za stan plaćam također jako malo, oko 70 eura maksimum. Međutim, porez i zdravstveno osiguranje, plaćam oko 27.000 mjesečno. Garderobu i to uopće ne računam, jer ne znam koliko na to trošim", osvrnuo se i na ovaj aspekt života Aščerić.

Studenti na ulasku u zagrebački SC Nikad skuplje studiranje: Studentima u Hrvatskoj mjesečno treba jedna prosječna hrvatska plaća

Od redovnih mjesečnih troškova nabraja i 20 eura za mobilni telefon, 20 eura za šišanje.

"Ovo nije normalno"

Nakon nabrajanja svih troškova, a nakon odbijanja poreza i zdravstvenog osiguranja, mjesečni rashodi ovog studenta iznose oko 985 eura što je šokiralo neke gledatelje nakon što su zbrojili konačnu sumu.

"Odakle ti toliko para kao studentu, ovo nije normalno", komentirao je jedan gledatelj njegov video. "Nisi ti student", "Kad si milijunaš, a nećeš priznati", nizali su se komentari nevjerice.

Prizor iz centra grada Zagreba Pošto studiranje u Zagrebu? Studenti iz Dalmacije otkrili koliko im treba za preživjeti mjesec dana u metropoli

Drugi pak ističu da i zarađuje stoga može trošiti kako želi. "Al' najjači su ovi što beru brigu odakle ljudima pare… Da ne pitate toliko i ne vodite tuđi život možda bi imali", smatra pak ovaj pratitelj mladog influencera.

Video je pregledan više od 730.000 puta, što svjedoči o interesu koji je izazvao među njegovim pratiocima.

Još vijesti