Indeks u džepu studenta

Pravo upisa na neki od studijskih programa u ljetnom upisnom roku za upis u akademsku godinu 2022./2023. ostvarilo je 25 625 kandidata i kandidatkinja, pokazale su konačne rang-liste objavljene u ponedjeljak, 18. srpnja 2022. godine, na mrežnoj stranici postani-student.hr.

Ukupno 30 528 prijavljenih kandidata moglo je birati između 908 studijskih programa.

U top 5 najpopularnijih, 4 zagrebačka i jedan riječki fakultet

Maturanti su najveći interes (uzevši u obzir omjer broja prvih izbora i kvote) iskazali za studijske programe Izobrazba trenera na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Psihologija na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Logopedija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, izvanredni studij Sestrinstva na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu te za studij Primaljstva na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

Prošle je godine na prvom mjestu bio studij Logopedija Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Kao što smo o tome već pisali 2020. godine, i ove godine najbolji i najuspješniji učenici (što se ocjena tiče) upisivali su mahom studije medicinskih i zdravstvenih znanosti, uz "dodatak" zagrebačkog FER-a.

Najbolji maturanti i dalje biraju ove studije...

Gledajući srednjoškolski uspjeh, visoka učilišta s najvišim prosjekom ocjena kandidata koji su ostvarili pravo upisa su Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Medicinski fakultet Sveučilišta u Osijeku te Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon objave konačnih rang-listi u ljetnom upisnom roku ostalo je slobodno 14 056 mjesta.

Ima mjesta i za jesenski rok

Kandidati koji u ljetnom roku nisu ostvarili pravo upisa, mogu se prijaviti za jesenski rok na studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta i za koje je visoko učilište odlučilo provesti jesenski upisni rok.

Slika nije pronađena Ne zanimaju baš nikoga: najnepoželjniji smjerovi ove godine

Prijave za upis na studijske programe u jesenskom roku započet će 21. srpnja i trajat će do 19. rujna 2022. godine kada će biti objavljene i konačne rang-liste.

Još vijesti