Recept za najmekše fritule koje osvajaju na prvi zalogaj – stvorite božićni ugođaj!
M. P.
1.12.2023
Mekane i mirisne fritule koje ća vas oduševiti
Foto: Canva
Brzo i jednostavno.
Fritule nalikuju malim krafnama, a po običaju se najčešće rade u božićno vrijeme. Znamo da nitko ne želi da fritule ispadnu premasne i tvrde, ali svaka domaćica ima svoj tajni sastojak koji vješto skriva.
Vjerujemo da se svi veselite vrućim porcijama fritula na Adventu i da ćete barem jednom istražiti ovogodišnje lokacije i uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi. No, cijene na kućicama nisu baš prikladne za studentski džep, zato vam savjetujemo da sami napravite fritule i stvorite najljepši božićni ugođaj.
Prenosimo vam jednostavan recept za mirisne fritule koje ćete obožavati.
Sastojci
1 jaje
2 žlice šećera
prstohvat soli
1 tekući jogurt (180 grama)
naribana korica naranče/limuna
malo ruma ili rakije
200 grama brašna
2 žličice praška za pecivo
Sve sastojke stavite u zdjelu, promiješajte i kad vam se zagrije ulje smanjite vatru na srednju jačini. Pecite ih nekoliko minuta sa svake strane i stavite na papir da upije višak masnoće, a na kraju ih posipajte šećerom u prahu. To je to! Dobar tek!