Novac u novčaniku.

Studenti u ovom trenutku ne mogu biti sretniji. Studentska satnica od početka 2023. godine ponovno raste.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja jučer su na svojim službenim stranicama objavili Odluku kojom su službeno povećali iznos minimalne naknade za studentske poslove.

Porast veći od 3 kune

Sada ta satnica iznosi 29 kuna i 30 lipa, iako je to povećani iznos od početka ove godine, a od 1. siječnja na snagu stupa nova satnica koja će iznositi 33 kune, odnosno 4,98 eura neto.

Kao i dosad, satnica za rad nedjeljom, blagdanom ili noću zakonski mora biti uvećana za 50 posto što znači da će tada studenti biti plaćeni 6.57 eura po satu.

Student servis zagrebačkog SC-a

Podsjetimo, ovaj rast rezultat je najavljenog porasta minimalne bruto plaće u Hrvatskoj za iduću godinu, koja će iznositi 4219,32 kune, odnosno 560 eura neto. U brutu, to je iznos od 700 eura, odnosno 5274,15 kuna.

Minimalna studentska satnica izračunava se tako da se iznos minimalne bruto plaće podijeli sa 160, kako je regulirano posebnim Zakonom o obavljaju studentskih poslova.

Pisanje bilješki Što se nudi za satnicu od 100 kuna? Donosimo pregled novih poslova – neki poslodavci su se baš iskazali

 

Još vijesti