Interes za studijske programe varaždinskog FOI-ja nikad nije bio veći.

Varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu ove godine je zabilježio najveći interes za upis preddiplomskih studijskih programa u nekoliko posljednjih godina.

Interes 12 puta veći od kvote

Naime, za informatički sveučilišni studij Informacijski i poslovni sustavi interes je bio gotovo 3 puta veći od kvote, za stručni studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja interes je ove godine na ljetnom roku bio gotovo 12 puta veći od kvote.

Uspjeh je tim veći što Hrvatska ima negativne demografske trendove, sve je manje potencijalnih studenata i dosta fakulteta i studija se bori s nepopunjavanjem kvota.

"Studenti prepoznaju kvalitetu naših studijskih programa, interdisciplinarnost i spoj informatičkih i ekonomskih znanja te poslovnih vještina, kao i intenzivnu suradnju s više od 400 partnera - prvenstveno IT partnerskih tvrtki u kojima naši studenti imaju stručnu praksu već od 3. godine preddiplomskog studija. Potražnja za FOI-jevcima je izuzetno velika, oni su izuzetno kompetitivni kadar i većina svoje prvo zaposlenje pronalazi već na studiju. To su prepoznali naši budući studenti i zato izabrali FOI", poručuju s Fakulteta.

80 mjesta, a 958 prijava

Konkretno, preddiplomski stručni studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja (ITDP), na upisnu kvotu od 80 studenata u Varaždinu, na ljeto je htjelo upisati 958 kandidata. Broj prijavljenih kandidata za preddiplomski sveučilišni studij Informacijski i poslovni sustavi je ove godine bio trostruko veći od kvote, odnosno 730 kandidata na 285 mjesta. Na ekonomski sveučilišni studij Ekonomika poduzetništva FOI upisuje 120 redovnih studenata, a na svojoj listi preferencija označilo ga je više od 400 kandidata.

Upisi su na ljetnom roku započeli u utorak, 19. srpnja i završili su u petak, 22. srpnja. Odvijali su se isključivo online putem aplikacije FOI UPISI koju su na FOI-ju razvili vlastitom ekspertizom unutar Centra za razvoj programskih proizvoda.

Uz to, kandidatima je olakšan i proces plaćanja putem aplikacije FOI PAY koja budućim studentima omogućava brzo i jednostavno plaćanje troškova studija.

FOI je tijekom upisa osigurao i online podršku putem videokonferencijskog sustava BBB kojeg koristi i u nastavi, a pružali su ju svakog dana studenti viših godina studija.

Indeks u džepu studenta Stigle konačne rang-liste! Evo na koje je fakultete bila najveća 'navala', a koje studije upisuju samo TOP maturanti

Broj slobodnih mjesta za upis na jesenskom roku bit će poznat svim kandidatima u sustavu Postani student, a od jeseni će na FOI-ju u sva četiri grada u kojima se izvodi nastava (Varaždin, Sisak, Zabok i Križevci) studirati oko 600 brucoša.

Još vijesti