Parfem nam može pomoći prilikom učenja

Kad je učenje u pitanju, nema savjeta kojeg ne bismo poslušali i tehnike koju ne bismo probali. Osim možda toga da krenemo učiti na vrijeme. Čini se kako je to nešto što jedino pomaže, ali opet, mi bismo radije pokušali bilo što osim toga.

Jedna je studentica na svom TikTok profilu objavila video u kojem je studentima dala savjet kako da lakše zapamte nove informacije. Iako se ovaj savjet čini kao vrlo banalan, mogao bi ti biti od velike pomoći pri učenju.

Jesi li ikada osjetio miris juhe i u sjećanju ti se stvorila slika nedjeljnog ručka sa svojom obitelji? Ili si možda osjetio miris borova i sjetio se kićenja božićnog drvca na Badnjak? Mirisi pobuđuju sjećanja, a kad je u pitanju učenje, možeš to okrenuti u svoju korist.

Miris pomaže pri pamćenju informacija

Tako je studentica Jelena savjetovala da dok učimo, koristimo parfem. Iako zvuči iznenađujuće, objašnjenje ima smisla. Jelena je ispričala da su znanstvenici otkrili da ako mirišemo isti parfem prilikom učenja novih informacija i ukoliko taj isti parfem iskoristimo na ispitu, sjetit ćemo se većine informacija. Mozak će povezati nove informacije koje smo naučili s notama parfema.

Jelena dodaje da ne moramo koristiti izričito parfem. Umjesto njega možemo izabrati bilo koji proizvod koji ima određeni miris poput losiona za tijelo ili dezodoransa.

 

@donotreadthename Koji je vaš omiljeni parfem? ✨😍 @Chez #fyp #chezpierre #parfem #parfumtiktok #parfume #bacaratrouge540 #laytonperfume #chezpierrenis ♬ original sound - Jelena/ učenje × nega

 

Još vijesti