Osobna iskaznica

Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske donosi lijepe vijesti koje će olakšati često dugotrajne birokratske procese. Naime, na njihovim službenim web stranicama stavljena je obavijest u kojoj obznanjuju svim građanima da će od sada, točnije od jučerašnjeg dana, moći podići zahtjev za izradu osobnih iskaznica u bilo kojoj policijskoj upravi u Hrvatskoj.

Razlog tome vjerojatno je činjenica da su sve policijske postaje zatrpane velikom količinom zahtjeva, s obzirom na to da su donedavno vrijedile i istekle osobne iskaznice zbog pandemije korona virusa.

Bez obzira na prebivalište ili boravište

Osim toga, iz MUP-a naglašavaju kako se trenutno veliki broj ljudi nalazi na godišnjem odmoru, kao i da mnogi rade u inozemstvu, što još dodatno stvara gužve u policijskim upravama.

„Iz tog razloga, Ministarstvo unutarnjih poslova obavještava građane kako od danas, 24. srpnja 2023. godine, mogu podnositi zahtjeve za izdavanje osobnih iskaznica u bilo kojoj policijskoj upravi ili policijskog postaji u Republici Hrvatskoj koja obavlja i upravne poslove, bez obzira na mjesto svojeg prebivališta ili boravišta“, napisali su iz MUP-a na svojim službenim web stranicama.

Također ističu kako će ovom odlukom olakšati podizanje zahtjeva i mnogim građanima, kao i djelatnicima u policijskim postajama i policijskim upravama diljem Hrvatske.

No, bitno je za naglasiti da ukoliko podignete zahtjev u policijskoj postaji i upravi koja je van vašeg prebivališta, tamo ćete ju morati i podići u zadanom roku.

Nova StudiGO epizoda otkriva je li studiranje izvan Hrvatske toliko lagano kako svi tvrde →


 

 

Još vijesti