Žena vrišti

Ponekad smo pod tolikim stresom da ne možemo više funkcionirati. Poželimo samo baciti se na pod i vrištati. Ljubomorni smo na malu djecu koja upravo to i čine. Kad su ljuti ili tužni samo naprave scenu i počnu vrištati. To traje kratko vrijeme, a onda se samo ustanu i nastave se ponašati normalno kao da se ništa nije dogodilo.

Prošle godine, za vrijeme rokova, sjedila sam u sobi s cimericom, svaka na svome krevetu. Obje smo bile iscrpljene i neispavane. Imale smo toliko obaveza za napraviti, a opet toliko malo vremena. Jadale smo se jedna drugoj i bile na rubu suza.

Vrištanjem protiv stresa

„Ajmo vikati“, kaže ona. Mislila sam da se šali. Nije se šalila. Nije bilo jako kasno, ljudi još nisu otišli spavati, a vjerujem da su rijetki uopće i otišli spavati tu noć s obzirom na to da su vjerojatno učili. I tako smo nas dvije sjele na njezin krevet i vikale uglas. Prvo smo se osjećale čudno, zatim smo se uživjele, a onda smo se počele smijati. I veliki dio stresa je nestao.

Uskoro počinje novi semestar, a nove brige su nam pred vratima. Ispitni rokovi su nam oslabili živce i svima nam je potreban odmor za koji nemamo vremena. Imaš osjećaj kao da ćeš iskočiti iz kože i jednostavno želiš vrištati? Pa onda vrišti!

Vrištanje nam zaista može pomoći u oslobađanju napetosti i olakšavanju stresa. To su dokazala i brojna istraživanja. Vrištanje može poboljšati raspoloženje i smanjiti razinu stresa. Osim toga, vrištanje može pomoći i u smanjenju osjećaja boli.

Ponekad nam dođe i da nešto razbijemo u žaru ljutnje i frustracije. Možda nije najpametnije razbijati stvari po kući, ali zato možeš posjetiti sobu za razbijanje u Zagrebu. Smashit je prva soba za razbijanje u Hrvatskoj, a nalazi u Vukovarskoj ulici u Zagrebu.

Posjeti sobu za razbijanje

U Smashit sobi za razbijanje možeš razbijati sam ili sa svojom ekipom. U cjeniku su tako četiri različite ponuda. Prva se zove Stvarno mi se razbija te uključuje jednu elektroničku stvar (VHS, DVD player ili uređaj sličnih dimenzija), tanjur i osam staklenki što je dovoljno za jednu osobu. Razbijam mrcinu je opcija za dvije osobe, a ona sadrži jednu elektroničku stvar (manji printer, računalo ili uređaj sličnih dimenzija), dva tanjura i četrnaest staklenki.

Razbijam mrcinu PLUS je opcija za tri osobe koja sadrži jednu elektroničku stvar (printer/multifunkcionalni uređaj većih dimenzija od prošlog paketa), tri tanjura i šesnaest staklenki. Posljednja, Kapitalcu je odzvonilo, je za ekipu od četiri osobe, a uključuje jednu elektroničku stvar (ogromni printer ili uređaj sličnih dimenzija), četiri tanjura i dvadeset staklenki.

Nemoj zadržavati negativne emocije

Vrištanje i razbijanje nikako nisu dobra rješenja za svakodnevne sukobe. Međutim, ponekad nam je svima potrebno da se malo ispušemo. Nakupljanje negativnih emocija i njihovo ignoriranje i guranje pod tepih nikako ne može biti dobro. U najgorem slučaju, to može završiti slomom živaca koji su mnogi studenti doživjeli.

Rokovi su skoro završili, možda si ljut i razočaran jer nije sve prošlo onako kako si se nadao. Izbaci to iz sebe! Bilo da ćeš vrištati s cimerom u sobi ili razbijati stvari u sobi za razbijanje.

Još vijesti