Upala je na doslovno sva sveučilišta koja je prijavila

17-godišnja Ashley Adirika oduvijek je sanjala o pohađanju Ivy League fakulteta, pa je okušala svoju sreću prošle jeseni kada je poslala prijave na svih osam prestižnih sveučilišta.

Slika nije pronađena Ovo je fakultet na koji se najteže 'upada': Više od 60 tisuća prijava, mjesta za nešto više od 2000

Prihvatili su je na svih osam

Iznimno stresan dan svakog proljeća je Ivy Day, dan kada sva prestižna sveučilišta objavljuju svoje odluke o tome koga će primiti na njihove fakultete. Ashley je otvorila svih osam web-stranica sveučilišta koje je prijavila.

Prvo joj je "iskočilo" jedno pismo da je prihvaćena pa drugo, pa treće... Ashley je "upala" na doslovno sva prestižna sveučilišta na kojima je konkurirala: Brown, Columbia, Darthmouth, Harvard, Penn, Princeton i Yale. Ovo je bio vrlo nadrealan trenutak za 17-godišnjakinju.

Ashley Adirika je upala na sva prestižna sveučilišta koej je prijavila - i još njih sedam

"Samo sam odlučila pokušati na sve njih i vidjeti hoće li mi to uspjeti. Nisam imala pojma da ću biti primljena na sve", kazala je Ashley. "Na Ivy Day se sjećam da sam jako puno plakala i da sam bila vrlo iznenađena", prisjeća se.

Ashley je taman završila srednju školu u Miami Beachu i službeno je upala u samo 12 posto studenata, koliko ih se uspije upisati na ove najprestižnije obrazovne institucije, s obzirom na broj prijavljenih.

Studirat će pravo i politiku

Ove je godine Yale prihvatio samo 4,5 posto prijavljenih studenata, Columbia svega 3,7 posto, dok je na Harvard upalo samo 3,2 posto, što je i najmanji broj primljenih studenata u povijesti sveučilišta.

Osim Ivy League, Ashley je upala na još sedam drugih najbolje rangiranih sveučilišta u državi, poput Stanforda. Na kraju, Ashley se opredijelila za Harvard, na kojemu će upisati državnu upravu. Kako je rekla, cilj joj je naučiti kako vlada funkcionira i kako politika može pomoći u popravljanju ekonomskih razlika u zajednicama.

"Prije postupka prijava na fakultet, Yale je bio moj prvi izbor. Ali kad sam dodatno istraživala ono što želim konkretno raditi, a to je istraživanje politike i socijalne politike i stvari te prirode, Harvard je jednostavno imao bolji program", rekla je za CNN.

Njena trenerica u debatnome klubu, Bess Rodriguez, imala je samo riječi hvale za buduću brucošicu koja je ušla u klub još u osmom razredu osnovne škole.

"Svi su znali Ashley zbog toga koliko je bila pametna. Imala je izvanredne rezultate na testovima", kazala je Rodriguez. "Kad smo išli na debate i kada bi drugi učenici vidjeli da je Ashley stigla, uvijek bi komentirali: 'Oh ne, morat ćemo raspravljati s Ashley'. Znate, ona je tako dobru reputaciju stekla", dodala je trenerica.

Njen uspjeh ne čudi, jer je još kao srednjoškolska osnovala "Our Story Our Worth", organizaciju koja pruža mentorstvo, izgradnju samopouzdanja i sestrinstvo djevojkama i ženama drugih rasa, a držala je i govor na dodjeli diploma za kraj srednje škole.

izvor: cnn.com

Još vijesti